Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Bloemenkerkhof

Na een afwezigheid tijdens grote hitte vonden we veel bloemen verdord, bevroren in verstokte toestand.

Maar er zijn de overlevers. Het hoe en het waarom snappen we niet.

Het is niet soortgebonden: de petunia’s op de vensterbank zijn er het ergst aan toe, de petunia’s op de palettentoren zijn zo goed als ongetroffen; de stinkerkes in de ene emmer staan er florissant bij, die in de andere emmer en de bloempotten … ocharm. De pelargoniums halen hun schouders op net zoals de bloemen wiens naam ik vergat.

Het is niet windstreekgebonden vermits de stinkerkes in groepsverband werden geplaatst. Willekeurige hitte of hittige willekeur? Wie zal het zeggen.

Wat het ook overleefde, meer nog, goed gedeide, was het onkruid. Overal tussen de kasseitjes duikt het weer op, zo groen als onkruid kan zijn. Dat wordt weer een azijnronde. Dat ruiken we dan over het hele koerke en een groot deel van de gang. Lekker azijnluchtje in de ochtend.

Wie heeft ons nog gedumpt? De familie Vreet! Zelfs de grote vettige mezenbol die Luc als lokmiddel in het huisje legde kan hen niet overtuigen om terug te keren. Dat wordt water en brood deze winter!

(Lees verder onder de foto’s) ____________________
1 Het Nieuwsblad

Previous

Waterdrager

Next

Ongevraagde bezoekers

13 Comments

 1. Bloemen hebben regelmaat nodig, heb ik al ondervonden. 😉 Daarom vraag ik altijd iemand (buurvrouw, zoon of schone dochter) om ze water te geven als wij een weekje weg zijn, maar misschien is dat bij jullie geen optie?

  • ms

   Zoneke komt, als we op vakantie zijn, 1á2 keer per week voor Sloef. Alle dagen kan niet door zijn job. De buren? Ik vroeg een keer aan de buurvrouw of ze een pakske wou aannemen en ze reageerde zo bang omdat ze dacht dat ze er last zou mee krijgen.

 2. Het onkruid komt hier ook regelmatig zijn hoofd opsteken.
  Meer dan andere jaren heb ik de indruk.

 3. Wat heb je veel bloemen!
  Er is geen pijl op te trekken, ook in heggen zie je groene en verdroogde takken aan dezelfde plant. Er zal wel een oorzaak zijn maar welke is me een raadsel
  Het onkruid ging hier wel dood behalve een taai soort gras, ik zag het in de meeste tuintjes. Ik weet niet hoe het heet, je moet de pollen met de hand loshalen.
  Nu schiet alles weer op, je blijft schoffelen.

 4. Hier is het altijd een drama met bloembakken… er is geen regelmaat in de verzorging. Ik denk dat mijn man het wel zal doen… hij denkt dat ik het wel zal doen. Volgend jaar moeten we eens betere afspraken maken daarrond.
  Maar! We hadden voor het eerst tomaten. En vrij veel ook. Dankzij de afspraak dat de tomaten zijn zorg waren.

  • ms

   Ik goot ze meestal maar dit jaar wisselden we af. Maar terwijl we op vakantie waren, werden ze niet dagelijks gegoten. Waarom sommige het wel haalden, ik weet het niet.

 5. In de volle grond bloeit alles beter.
  Bijvoorbeeld onkruid …

  Zonnige groet,

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén