Door omstandigheden hadden we laat geboekt in heen hotel in Leeuwarden. Te laat! De enige hotelkamer die we konden vinden was namelijk eentje met een gedeelde badkamer. Het hotel bevindt zich in hartje Leeuwarden, heel erg typisch. Er had niets anders opgezeten.

Uiteindelijk viel het nog mee, Er waren maar enkele kamers op de verdieping en een mens zit niet met ganse dagen en nachten in die badkamer.

De laatste ochtend vond Luc dat hij zich niet echt hoefde aan te kleden -de badkamerdeur stond hoeks op de deur van onze kamer en de andere kamers stonden open en waren ontruimd- en hij pakte zijn handdoek en stapte in zijn boxershort de gang op en de badkamer in.

Na een verkwikkende douche kwam hij tot het besef dat hij zijn proper goed had vergeten. Hij nam de -te kleine- handdoek, hield die voor zich en opende de deur. “Perfect timing” zei de man die stond te wachten.

Je kan niet geloven hoe snel hij de kamer is binnen getuimeld. Hij was er helemaal confuus van.

Bij het ontbijt kwam er een man binnen met een roze geruite short en een roze shirt, wat ik aan Luc zei die zich omdraaide, zich prompt terug naar mij keerde en zei: “dat is die van de douche”. Om alle misverstanden te voorkomen, ga ik hier efkes bij vertellen dat die man vergezeld was van een vrouw, die óók in het roze gekleed was.

“Ik loop achterstevoren naar buiten” zei Luc.

R. had die dag ook een roze polo aan maar voor hem is Luc niet achterstevoren gaan lopen.