Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een kostelijke grap

Zo, we hebben ons nog eens goede burgers getoond, we hebben de staatskas gespijsd.

 • Twee nieuwe identiteitskaarten -besteld en betaald- aan 19€ per stuk.
 • Twee nieuwe rijbewijzen -besteld en betaald- aan 25€ per stuk.

En als je dan ook nog het weggegooide geld van de slechte foto’s in rekening neemt en de kosten voor goeie foto’s, dan is dat met de kaarten spelen een dure grap.

Grappig was wel de reactie van onze contactpersoon bij de bank, waar we nog wat verder aan het aanpassen waren. Ik liet hem namelijk de foto zien, terwijl ik hem bezwoor niet te lachen. Hij heeft het -eerlijk waar- geprobeerd. Maar het is hem niet gelukt.

Ik heb hem ook getoond aan de fotografe waar ik wel een deftige pasfoto liet maken, eentje die ik niet lelijk vind. Die verwoordde het als: “het lijkt wel of je net uit den bak komt”. Dat is precies wat Luc en ik er ook van hadden gevonden.

Gisteren was het wel een kostelijk dagje … kostelijk in de twee betekenissen1 die in België gangbaar zijn.


Meer foto’s

1 Taaladvies

Previous

Wat een afgang!

Next

De ongewenste e-mails

16 Comments

 1. Dat moet wat geweest zijn, die foto van jou.

  • ms

   Ja. Het is een echte monstruositeit.

   Eigenlijk zou ik hem moeten publiceren, in een gazet of zo, om aan te tonen hoe een zogenaamde fotograaf de mist kan ingaan én om het geld dat we er aan betaalden terug te krijgen.

   Maar dan zou ik niet meer durven buiten komen.

 2. Ook hier zijn de regels voor die statie foto’s erbarmelijk.

  Daarbij betalen wij veel meer voor deze documenten.

  Vriendelijke groet,

  • ms

   Als je eerst aan de telefoon tegen iemand van het stadhuis en dan later tegen de man aan het loket het relaas doet, de stad noemt waar de foto’s genomen zijn en zij on-mid-del-lijk de naam van de fotograaf in kwestie noemen, terwijl er in die stad meerdere fotografen zijn, dan weet je wel dat het geen ingebeelde of aanstellerige ergernis is.

   Bovendien werden er door de fotograaf regels toegepast die niet nodig zijn. Zo moest mijn haar van mijn voorhoofd weg, moest mijn bril af en mijn haar achter mijn oren. En er was nog één en ander, maar ik ga hem niet helemaal afmaken … nog niet.

 3. En je gaat hem hier niet posten, die monstruositeit? Laat je lezers toch ook eens lachen! 😉

 4. elsje

  Koopje daar in België die documenten. In Nederland ben je zowat genoodzaakt drie weken droog brood te eten om de kosten te kunnen betalen. Je maakt me toch wel erg nieuwsgierig naar de monsterlijke foto. Over foto’s gesproken, wat een prachtige serie! De zeehond balancerend op de steen is favoriet. Geweldig.

  • ms

   En dan denken zoveel Belgen dat het in Nederland beter is. Ook jullie zorgverzekering is pakken duurder.

   Maar sssht, wees stil! Als onze politiekers dat horen/lezen gaan ze aanpassen. Zo zijn er die zeggen dat parkeren in Antwerpen en Gent te goedkoop is want in Nederland is het pakken duurder.

   Maar als iets in Nederland goedkoper is, dan piepen ze niet.

   Dank je wel, de zeehonden zullen je dankbaar zijn. Die ene balancerende? Dat is een houten exemplaar. De kunstenaar woont daar iets verder.

   De andere foto zal echter niet zichtbaar worden. Er is nu nog één persoon die hem te zien zal krijgen, dat is Zoneke. Of ik hem ga vernietigen of bewaren voor de archieven hangt nog een beetje af van hoe ik er in de toekomst tegenover sta. Nu voel ik me gewoon sullig dat ik die niet gewoon geweigerd heb. Die vent met zijn: “dat moet zo” en “anders worden die niet aanvaard” … ?

 5. Natuurlijk ben ook ik nieuwsgierig maar we zullen onze zin niet krijgen? Jammer hoor.
  Lijst hem in met de tekst: GEZOCHT of WANTED, beloning eronder. € 10.000 is een mooi bedrag. 😀
  Een zus heeft dat gedaan met een slechte pasfoto van haar vrijer. Goeie mop.

  • ms

   ? Neen.

   Voor 10.000 € gaat er niemand dat personage gaan zoeken, dat ziet er echt gevaarlijk uit.

   Achteraf gezien was ik blij dat die van de bank er wél om lachte. Stel dat hij had gezegd dat hij goed gelijkend was …

   ?

 6. Mooie foto’s van de zeehonden!
  En ja.. ik ken dat van die pasfoto’s… moet je die van mij eens zien… ik schaam me dood. Je bent niet alleen. Ik lijk echter niet gevaarlijk… alhoewel… nu ik de foto wat beter bekijk…

  • ms

   Ik durf wedden dat, had ik die foto op mijn ID laten zetten en ik moest die tonen, ze mij direct aan de strengst mogelijke controles zouden onderwerpen.

   Andere mogelijkheid is, dat ze de kaart zouden laten vallen om al krijsend weg te lopen of dat ze zich niet meer goed zouden kunnen houden van het lachen en zich af zouden vragen waar de camera verborgen zou zitten.

 7. Mijn foto’s zijn niet veel beter vrees ik.
  “Gezocht” staat er nog te kort op.

  • ms

   Maar ze hebben je nog niet gezegd van: “meneer, dat moet je er niet laten op zetten, dat is een schande”? Dan zijn ze beter.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén