Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Vervalst herinnerd

Iedereen kent het fenomeen waarschijnlijk wel. In je herinneringen was één of ander televisieprogramma beter dan alles wat je nu te zien krijgt, tot je het opnieuw bekijkt en het toch niet dat is.

Of de dingen die je vroeger zo lekker vond, die nu ineens helemaal niet meer in je smaak vallen.

Het tegengestelde overkwam me deze week. Ik zag de ijspralines in de Colruyt en herinnerde me dat ik die ooit lekker vond. Eerst nam ik ze niet mee. Zoveel chocolade is nu ook niet zo goed voor mijn inwendige rebel.

De keer daarop dacht ik er niet over na en stonden ze als eerste in de winkelkar.

Eens thuis nam ik er een paar en ik stond verbaasd. Ze waren nog zoveel lekkerder dan ik me herinnerde, ze waren zalig en ze smaken naar meer, in die mate dat ik waarschijnlijk, als deze op zijn, er voor tijdens de feestdagen ook zal meebrengen.

Mijn inwendige rebel kan de bomen in.

Previous

Patser

Next

De trap is af

14 Comments

 1. Een heerlijk stukje … mmm. Ik haast me naar de Colruyt maar bij de auto realiseer ik me dat er geen Colruyt is in Mozambique.

 2. Deze dagen mag je weleens zondigen. Smakelijke feestdagen!

  • ms

   Feestdagen zijn gewone dagen waar de mensen een etiket hebben opgeplakt.

   Hier staat een kerstboom en Luc en ik drinken ook wel een glaasje champagne op het nieuwe jaar. Maar … hadden we die ijspralines in januari gevonden zouden we er dan wel een ijspralinenfeestje van gemaakt hebben.

   Zondigen brrr, maar genieten … zoveel te meer, maar niet te veel ineens anders schiet die schobbejak van een maag uit zijn krammen.

   ?

 3. ? Herkenbaar gevoel. Alleen … Ik vond ze vroeger lekkerder.

 4. Ik vond die dingen vroeger écht niet lekker!

 5. IIscups, hemels.
  Het geheugen is wel vaker wispelturig. ☻

 6. Laat het je in ieder geval maar smaken.

 7. elsje

  Duidelijk sprake van Sweet Memories. Ijspralines…mmmm.
  geniet ervan

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén