Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Alles kan beter

Dit blog had altijd al een ondertitel. Ooit stond er : “het leven is een avontuur”. Toen dat zinneke overal begon op te duiken haalde ik het weg. Ik wil niet zeggen dat ik het uitvond, maar toen ik het plaatste was het helemaal niet bekend, laat staan populair. En ik heb een hekel aan uitgemolken. Weg dus.

Daarna stond er lange tijd niets. Nu stond er een zinnetje van Loesje: “leven is het meervoud van lef”. Goed gevonden, maar het is van Loesje.

Ik zoek eigenlijk iets dat meer persoonlijk is.

Toen we op zeker ogenblik, nog niet zolang geleden, moegetergd door één en ander, afspraken om op de vraag hoe het met ons ging, niet te antwoorden met het obligate: “goed” moesten we natuurlijk een degelijk alternatief vinden. We besloten dan ook dat we: “alles kan beter” zouden antwoorden.

Dat is ook niet persoonlijk, het is een vroeger televisieprogramma, maar het ligt in sommige gevallen toch dichter bij de waarheid dan: “goed”.

Eigenlijk ligt het altijd dichter bij de waarheid. Want zelfs als alles perfect is, kan het beter: ik zou er terug zoals op mijn 33ste kunnen uit zien.

Zodoende, als mondeling antwoord blijft: “alles kan beter” gehandhaafd, maar iets persoonlijk voor op het blog …

Previous

De organisator

Next

Bewerkt

4 Comments

 1. Een mooi antwoord dat alles zegt. Het tv-programma ken ik niet hoewel we vrij vaak naar Belgische uitzendingen keken.
  We = echtgenoot, ik las meestal.

  • ms

   Het was bij tijden (meer wel dan niet) echt hilarisch. TV-kijken deed/doe ik haast niet, maar daar keek ik wel naar.

 2. een typisch Vlaams antwoord op hoe gaat het is toch “ça va”. “Het gaat niet, het wandelt…” goed gevonden, maar dat klinkt niet als mondeling antwoord dus ,ja, “alles kan beter” zegt alles 🙂 Zelfs als alles goed is, beter kan altijd. Als ze dan maar niet beginnen doorvragen…

  • ms

   Ooit moet het toch een gemeende vraag geweest zijn? Niet iets dat men zomaar zegt als begroeting?

   De eerste reacties op: “alles kan beter” waren een beetje lacherig, maar dat kwam dan ook mede door de situatie.

   Misschien krijg ik het zelf niet aangewend aangezien het toch niet zo automatisch over de lippen rolt als: “goed”.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén