Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De verpakkingen

Wat me nu pas écht opvalt is dat de verpakkingen voor voedingswaren niet voorzien zijn voor twee personen.

Zo weten we bijvoorbeeld dat een pak volkorenspaghetti van 500g te veel is en toch maken we het ineens klaar omdat we het niet vaak bereiden en we het niet zo hebben op verpakkingen die geopend in een kast liggen te verdoefen.

Wat overblijft is een restje, niet genoeg voor één persoon. We gaan de glazen spaghettipot van vroeger terug in dienst nemen en afmeten.

Zo ook met voorgebakken frieten. Die zitten per kilo verpakt. Of je overeet je, of je eet meerdere dagen na elkaar friet, wat ook niet de bedoeling is. Zo verdeelden wij dat in twee. In de toekomst in drie.

Gelukkig kan je in de beenhouwerij van de Colruyt vragen om de hoeveelheid vlees aan te passen. Dat doen ze zonder morren. We zijn al zulke kleine vleeseters en dan zitten er zo drie grote lappen in één verpakking.

En die drie, dat is nog zo een raar getal eigenlijk. Ik zou denken dat twee of vier eerder de norm zou zijn.

Previous

De dode berg

Next

Rommel!

16 Comments

  1. Het is iets wat je bij alleenstaanden ook vaak hoort. En als wij maar met 3 zijn, heeft de Spar hier gegarandeerd verpakkingen van 2 of 4 stuks.

    • ms

      Ik had al geprobeerd om zelf frieten in de oven te maken. Maar dan moet je echt wel allemaal frieten van dezelfde dikte hebben en dat heb je niet, zelfs niet met een frietsnijder.

      Bovendien klopte de opgegeven baktijd niet en stond ik erbij en keek ernaar.

      Vlees met twee grote lappen eten wij soms in twee dagen, je kan toch niet altijd staan zagen.

  2. elsje

    Bij de HalloJumbo wordt tegenwoordig ook meegedacht. Regelmatig zie ik 2-persoonsverpakkingen in het schap liggen.
    Bij de Lidl daarentegen worden enkel en alleen XXL verpakkingen aangeboden. Daar kan een heel weeshuis mee gevoed worden.

    • ms

      Individueel verpakken zou nog het beste zijn, maar dat is dan weer nadelig in plastiekgebruik. Of zoals vroeger, bij de beenhouwer.

      Vroeger nam ik grote verpakkingen spaghetti, toen waren we met meer en zeker als de vriendjes bleven eten.

  3. Daardoor hebben wij ons al vaak ‘overeten’ – iets waar we dit jaar wat proberen aan te doen… De overschot niet opeten maar bewaren voor de dag nadien.

    • ms

      Dat deden we al. Maar nu gaan we op voorhand afmeten zodat er geen overschot is en bovendien ook nog de frieten niet meer voor twee maar voor drie dagen, de spaghetti afgemeten, de rest in die glazen bewaarpot.

      Als we stoemp maken voor twee dagen (doen we soms als we een dag niet veel tijd gaan hebben) verdelen we die nu al op voorhand, zodat we niet blijven eten uit goesting.

  4. Wij maken altijd verse frieten, veel lekkerder. En ik doe meerdere keren met een pak spaghetti (waarom zit er eigenlijk een h in dat woord…?). En als ik teveel kook, warm ik het meestal de dag erna weer op als lunch. Met frietjes is dat wat lastig dus die eten we altijd maar schoon op 😛

    • ms

      Ik eet geen frieten (meer) die in frietvet moeten gebakken worden, maar wel die uit een oven of airfryer. Dat geeft minder last voor de maag.

      Te veel spaghetti? Dan blijven we dooreten. Als we afwegen op voorhand is dat probleem ook van de baan.

  5. Bewaren, er is niets mis met twee dagen hetzelfde te eten.
    Of een gedeelte in de diepvries stoppen. Gekookte pasta’s en rijst lenen zich er heel goed voor.
    Van pakjes vlees met twee stuks haal ik er één uit, de andere gaat ook in de diepvries.

    • ms

      Onze diepvries ging kapot en we besloten dat we er geen nodig hadden omdat de Colruyt op 3km van hier is.

      Nu besloten we, niet voor de verpakkingen maar voor het inslaan van proviand in de winter (of volgende week bij de grote staking), dat we een nieuwe energiezuiniger koelkast mét vriesvak gaan kopen.

      Maar spaghetti in de diepvries zie ik niet zitten. Want die verpakking die te groot is voor één keer, is dan weer te klein voor twee keer.

  6. Die voorverpakte voedingswaren zijn inderdaad soms slecht verdeeld.
    Sinds korte tijd eten we grotendeels vegi en halen we de ingredienten in de colruyt hier vlakbij. Ook hebben we soms restjes die we dan invriezen voor een volgende keer.

    • ms

      Ik heb ooit een tijd vegetarisch geprobeerd, maar dat heb ik opgegeven toen bleek dat ik echt wel nood aan vlees had. Een minimum is echter voldoende.

      Zodoende verdelen wij een stuk vlees in twee en eten meer groenten. En dat voldoet perfect.

  7. 500 gram spaghetti voor 2 man?? ? Wij eten gemakkelijk twee keer van één pak. Frietjes maak ik vers. En als ik overschot heb, gaat het in de diepvries. Vlees haal ik bij de beenhouwer en er wordt afgesneden wat ik vraag.

    • ms

      Er staat toch dat 500g te veel is?

      • Oei. Lange tenen?
        ’toch maken we het ineens klaar …’ + ‘Wat overblijft is een restje, niet genoeg voor één persoon’. Als ik goed reken is dat 1 pak voor 2.5 persoon. Da’s ongeveer het dubbele van hier.

  8. ms

    Ik heb het over te grote verpakkingen en nu ineens gaat het er over dat we te veel eten? Vergeet de zelfgemaakte saus dan ook niet. Die was er ook nog bij.

    Je kent ons niet en je hebt een oordeel klaar. Als dat me stoort heb ik lange tenen? Wel ja dan.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén