Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wel of niet met ons voeten spelen

Zo een dikke acht jaar geleden is mske met twee van haar tenen onder een deur gesukkeld. Het grootste slachtoffer was de tweede van haar rechter voet. Die nagel was mauve en lichtjes anders van vorm dan de andere, niet echt vervormd maar toch niet meer zoals voorheen. Die teen kon en mocht ook niet aangeraakt worden zonder een helse pijn. De andere, de grote, was minder erg. Die vertoonde niet echt zichtbare schade maar had wel een bobbel onderaan die er voordien niet geweest was.

Na verloop van tijd bleek ook die nagel geraakt.  Niet dat hij verkleurde maar het leek of het nagelbed te smal geworden was zodat de nagel omhoog stulpte. mske ging ermee naar de abonnementendokter. Dat wil zeggen, de dokter die er voor zorgt dat de mensen al dan niet maandelijks maar toch geregeld moeten teruggaan, waarvan mske denkt dat dat is om toch op een zekere manier een geregeld inkomen te verzekeren.

Die begon met te zeggen dat dat een schimmelinfectie was en hij schreef Lamisil voor en daarvan mocht mske hooguit twee verpakkingen opnemen, want dat was straffe toebak. Toen Slow de hernieuwing ging halen deed de dokter wat geërgerd en wou dat voorschrift niet meegeven. mske belde op en hij zei dat ze wist dat ze er maar twee verpakkingen mocht van nemen, waarop mske antwoordde dat het nog maar de tweede was. Hij bond in, hij had zich vergist, maar Slow kon wel terug om het voorschrift.

Beterschap was er niet. Volgens de dokter was dat normaal, het staat trouwens ook in de bijsluiter dat er mogelijk pas een poos na de kuur genezing optrad. Tegen de zomer aan ging dat effectief beter maar genas niet. En toen het winter werd kwam dat in volle hevigheid terug. mske weet dat aan het dragen van kousen maar ging niet meer naar de dokter, maar soigneerde haar troetelteen met allerlei middeltjes die je in de apotheek kan vinden. Niets hielp. Zomer na zomer werd dat beter, winter na winter werd dat slechter.

Ergens vorige week keek mske hoogst verwonderd, die nagel zat bijna terug volledig op zijn plaats. Een uiterst klein randje van een 3-tal millimeter vertoonde nog een witte rand. mske dacht en dacht en ineens viel haar nikkel. Door de stress van de laatste weken had ze op een zeker ogenblik hartkloppingen gekregen en had vitamine B complex gekocht. De hartkloppingen waren onmiddellijk gestopt.  Maar zou die vitamine B soms ook een gunstige uitwerking hebben op nagels? Natuurlijk heeft die dat, meer bepaald de vitamine B2 die Riboflavine bevat.

Het zal die nagel zijn gatje gaan varen! Gedaan met troetelsessietjes. Een potteke vitamines van iets van een 3€ van bij ’t kruidvat. Nagelschimmel, mijn voeten!

Nu zal mske nog eens moeten zien of ze een vitamientje vindt om die bobbel onder op die grote teen nog weg te werken. Niet dat ze daar echt last van heeft maar bij schoenen met dunnere zooltjes laat die zich soms wel eens voelen.

Previous

De zee

Next

Vrijwilligers gevraagd

8 Comments

 1. Stinken die tabletjes nog steeds zo? Heb dat ooit gekocht toen we naar Zweden op vakantie gingen omdat men ons zei dat vit.B goed werkte tegen die beruchte knutjes en muggen daar…niks van gemerkt maar dat potje pillen stonk het tentje uit!!
  Goh…zo leer je nog eens wat hè…ik wist niet eens dat dat goed was tegen stress..en je krijgt er dus meteen mooie nagels ook van! Ik moet eens naar de drogist!

 2. ms

  Ik kan echt niet zeggen dat die stinken. Het is me nog niet opgevallen.

  Misschien moest je die pillen in Zweden wel vóór de tent zetten om de beesten weg te houden.

 3. Oh ships!!ja..misschien wel!!

 4. Blah

  eeeej, ik heb een schimmelnagel aan mijn middenste teen, ik ga ook vit.B halen, hahahahaha, misschien is het TOCH geen schimmel dan???

 5. ms

  Ik vond het eigenlijk al raar dat het beperkt zou blijven tot één nagel. Maar ja, als den doktoor dat zegt …

 6. Han

  Over het algemeen is het zo dat als je met je teen bekneld komt op wat voor manier dan ook, dan komt het daarvan en niet van een schimmelinfectie.
  Na een beknelling of een flink trauma, stoten of zo valt daar ook onder, is het raadzaam den eersten hulp op te gaan zoeken. Er kan wel iets gebroken zijn.
  Verwaarlozing van een aandoening kan wel tot infecties leiden. Dat dan weer wel.

 7. gettie

  Begot, acht lange winters op de teennagelsukkel en het is met 3 eurokes op een paar dagen verholpen!!
  Moet dit artikel niet in de Lancet geplaatst worden?? Een lobbyist nodig hahaha.

 8. ms

  @ Han: op het ogenblik van het trauma, waren die tenen wel het minste van mijn zorgen.

  @ Getty: misschien eens aan de abonnementendokter gaan uitleggen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén