Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Eindelijk geopend

Na lang geduld geoefend te hebben gingen ze eindelijk terug open: het zeer hoog op mijn wenslijst staande Permekemuseum in Jabbeke en het Jakob Smitsmuseum in Mol.

En toch kwam het laatste eerst aan bod, want door het ellendige weer van de laatste weken werd een ritje Jabbeke, met een uitstapje naar de kust, steeds maar uitgesteld en kwam de driedaagse bij Sunparks Kempense Meren steeds dichter bij.

Jakob Smits, Nederlander, tot Belg genaturaliseerd, leerde ik eerst maar kennen door Dirk Baksteen, ook Nederlander, ook tot Belg genaturaliseerd, maar de laatste was dan wel een leerling van de eerste, waardoor ik ook eens verder ging kijken en dus gisteren het museum bezocht.

Ik wist dat er bepaalde werken bij mij in de smaak vielen maar anderen echt niet, dus benieuwd was ik wel. Het museum was echt mooi vernieuwd en ondanks het maar een klein museum was, waren er toch veel werken te bezichtigen.

Het zou te gemakkelijk zijn om te zeggen: “We waren nu toch in Mol” maar eigenlijk boekten we die drie dagen last minute omwille van het museum en van die paar wandelingen die we er nog wilden doen. Enkele van die wandelingen staan nog steeds op ons verlanglijstje. We kunnen dus naar -nog eens- een volgende last minute uitkijken.

Jabbeke staat op de planning … of het nu regent of niet, we gaan. Maar dat komt ten gepaste tijde nog wel aan bod.

Previous

De bescherming

Next

Zomers

10 Comments

 1. Van Jakob Smits had ik niet eerder gehoord. Op Google afbeeldingen kijkend bevalt me wat ik zie beslist. Overzichtelijke composities met stevige vormen, kalm van kleur maar nergens saai of (te) simpel. Mooi werk! Goed ook te weten dat het museum te Jabbeke weer open is. Daar ben ik eens geweest en ik vind het werk van Permeke prachtig.

  • ms

   Ik zag een hele poos terug een paar etsen van Dirk Baksteen, zocht hem op en kwam zo bij Jakob Smits terecht. Toen wou ik al naar het museum, maar als die sluiten voor restauratie, blijven die wel lang dicht.

   Het resultaat mocht er zijn.

 2. Ook voor mij is Jakob Smits nieuw.

 3. Kan alleen een goeie zijn, hij draagt bijna mijn naam.

 4. Ze leer je nieuwe kunstenaars kennen.

  • ms

   We “kenden” hem wel al maar dan wilden we wel meer van zijn werk zien.

   Zodoende moesten we wat geduld hebben tot de heropening van dat museum.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén