Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Vermageren door schudden

Ik weet nog, vóór corona onze gebieden teisterde, stapten wij wel eens meer dan af en toe in de auto, de naft was nog bij prijs en we maakten toerkes voor ons plezier. We deden wel meer eens een toer van enkele verder afgelegen Kringwinkels.

Dat was in de periode dat ik sterk bezig was met mijn BMI en het zag zakken als de stand van het water in onze hedendaagse zomers.

Nu er toch weer enkele winterkilo’s af mogen en we meer thuis gaan wandelen, lukt dat niet zo goed.

En ik vraag me af of het ik het er niet beter zou laten af schodderen in een rijdende auto.

Previous

Kouwe pla-kes tijd

Next

Daar had je de koekoek grote Tsjip

16 Comments

 1. Hoe ouder men wordt des te hardnekkiger die kilo’s. Of schudden helpt ? Het is altijd het proberen waard. 🙂

  • ms

   Het zijn er niet zoveel, maar ze zitten op de verkeerde plaats.

   Eigenlijk zitten ze altijd op de verkeerde plaats. 😑😂

 2. Tja het is te proberen maar ik vrees dat het niet veel helpt. Ik heb mijn weegschaal opgeborgen, die paar kilo teveel zitten me niet in de weg, ik wandel regelmatig en zwem twee keer per week braaf een uur lang mijn baantjes dus het zal wel gaan. Bovendien heeft mijn oncoloog me verboden om dieet te houden. Mijn gewicht stabiel is een goed teken wanneer ik afval zou dat een teken kunnen zijn dat mijn ziekte verergert en dat willen we niet natuurlijk. Fijne vrijdag gewenst.

 3. Als het zou helpen…. 😄

 4. Daar zijn zelfs speciale (sport-)apparaten voor, afvallen door schudden. Denk maar de trilplaten. TelSell verkoopt je ze met liefde.

  • ms

   TelSell met liefde? Voor zover ik er iets van meekrijg kunnen die mensen niks anders dan oeverloos herhalen wat ze al gezegd hebben wat weinig meer is dan: “Als wij dat zeggen, moet gijlie kopen”. 😉

 5. Bij Tellsell zeggen ze altijd: ‘Maar wacht! Er is meer!’ Terwijl je in dit geval juist minder wilt. 🙂 Kilo’s eraf schudden in de auto…. Ik heb het geprobeerd maar je moet wel heel ver rijden voor het waarneembaar resultaat heeft. De laatste keer vond ik mezelf terug in Kuala Lumpur en daar hadden ze zulk lekker eten dat, nou ja… Maar ik voel met je mee. Ikzelf moet ook wat kilo’s kwijt en doe dat door mijn bijna dagelijkse wandelingen (geen straf!) en door wat minder calorieën naar binnen te werken (soms wel een straf). Maar álles voor de bikinilijn zeg ik altijd. (Of nee, dat is weer heel wat anders.)

  • ms

   In 2019 en 2020 toen ik zag dat ik echt wel dringend iets moest ondernemen, ging ik alles napluizen en kwam tot de bevinding dat ik dagelijks opnieuw die kcal moest gaan berekenen. Dat klopte enkel als ik aangaf weinig beweging te hebben.

   Maar we gingen wel, zo goed als dagelijks, op uitstap, met de auto. Ze vlogen er af. Zelfs nog vóór we Kuala Lumpur bereikt hadden. We keerden dan maar op tijd terug, anders was er niks over gebleven.

   Als ik nu lees wat een normale inname voor een vrouw per dag zou zijn zit ik daar ferm onder. Maar anderzijds heb ik altijd heel weinig gegeten, als kind ook al.

   Maar dat strikte controleren van 2019 en 2020 dat doe ik niet meer. En op de boekenmarkt koop ik wel eens een rozijnenkoek, dat is er ene op een maand tijd.

   In de winter zijn we wel enkele maanden zo goed als niet gaan wandelen.

   Eigen schuld, dikke bult … tja.

   De bikinilijn interesseert me zo niet meer, als mijn badpak maar goed zit.

 6. elsjeveth

  Het is het proberen waard en je komt weer es ergens 🙂

 7. Ik zit te schudden van het lachen, maar helaas helpt dat ook niet… ik wil er graag 3 kg af, maar wat ik ook doe, het lukt niet.

  • ms

   Wel ik ook maar ik ga er niks extra meer voor doen. Je kan je ook niet alles ontzeggen en ik hoop op/verwacht een beetje hulp van het wandelen eigenlijk.

   • De weegschaal instellen op ‘vriendelijk = min vijf kilogram’. 😄

   • Bij mij is het zo raar. Gisteren had ik een lange en stressvolle dag. Eerst naar school.. waar er heel wat stress en perikelen waren, daarna ging ik nog naar mijn moeder haar huis waar we nog verder moesten ledigen en in orde maken, daarna nog naar de makelaar… En zo warm overal! Veel gezweet, lange dag van huis, veel spanning en ook wat fysieke arbeid… Normaal gegeten zoals altijd. Deze ochtend 800 gram lichter. Ik denk dat ik meer stress nodig heb, dat is het enige waar ik lichter van wordt, maar dat ga ik nu ook niet opzoeken.

    • ms

     Ik kom bij van stress. Vroeger niet, toen was ik mager van de stress, maar toen kon ik er ook niet van eten.

     En nu met warmte gaat er ook niks af. Maar dat blijkt normaal te zijn.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén