Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De koereurkes

Nog steeds bezig met het -af en toe- vervangen van oudere afbeeldingen en foto’s, zodat nog enkel de mijne op het blog staan, had ik in Kringwinkels en speelgoedzaken al uitgekeken naar koereurkes. Maar nergens zijn ze te vinden.

Tot ik eens, op 2dehands, rennertjes zag staan en schrok van de prijs. Uiteindelijk begreep ik het. Die rennertjes zijn een verzamelobject geworden en niet meer aanschafbaar aan een betaalbare prijs. Te zot voor woorden.

En ik die mijn oudere koerslogjes wou opvrolijken met nagebootste koerssituaties zat met een probleem.

Deze week stopte Luc me in de Colruyt. Daar stonden twee dozen met rennertjes. Eentje met vier renners en met een verzorgingswagen en een doos met enkel vier koereurkes. De prijs mag er nog zijn, maar toch bracht ik ze mee.

Nadat ik de nodige foto’s heb genomen, zal ik ze wel meenemen naar de rommelmarkt.

Previous

Opsporingsbericht

Next

Vogelkesvervolg

10 Comments

 1. Dat je ze in de Colruyt nog vond!

  • ms

   Ze zijn nieuw blijkbaar. Ze stonden bij zo een standje waar ze nu ook het boek van Eddy Merckx promoten.

   Maar ik moest niet absoluut die verzamelobjecten hebben, ik zal wel de truitjes wel wat bijkleuren indien nodig.

   ?

 2. Ik wil je gerust wat foto’s sturen van mijn coureurekes. Puur jeugdsentiment. Het (mijn/ons) ideale speelgoed (uit de pre-historie)

  • ms

   Mijn broer had er ook. Ik had er ook graag gehad, maar ik kreeg ze niet (meisje zijnde). Ooit heb ik met mijn broer geruild: één van mijn bête poppen geruild voor een huifkar mét cowboys en indianen. Dat was mijn feest nog niet.

   ?

   Als ik toelating krijg om je foto’s op het blog te zetten, wil ik die wel graag gebruiken (met vermelding van naam en blog van de fotograaf natuurlijk).

   ?

 3. Je moet wel idolaat zijn van wielrennen,
  Doe/deed je er zelf ook aan?

  • ms

   Idolaat? Niet echt. Ik kijk er wel naar maar vraag me binnen x-aantal maanden niet wie wat gewonnen heeft want dat onthoud ik niet. Maar als ik de kans krijg kijk ik wel.

   Ik kijk even graag naar koers die hier in het dorp doorkomt als naar wedstrijden met grote namen.

   Zelf gedaan? Neen. Ik heb zelfs nog niet op een koersfiets gezeten.

 4. Ik had als kind ook enkele koereurkens, maar die hebben het niet overleefd. In ieder geval : ik heb ze niet meer.

 5. Elsje

  Oh wat leuk die coureurkes. Kijk dat mis ik nu in de randstad. Hier leeft het koersen toch anders dan ik gewend ben

  • ms

   Of het koersen hier leeft, weet ik niet. Als hier gekoerst wordt en we gaan kijken staan er niet zo heel veel toeschouwers, maar ja, wij gaan kijken in het open veld hier wat verder.

   Als we de Brabantse pijl gaan kijken in Overijse is er wel meer begankenis.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén