Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De patattencontroleur

Markten dus. En wat staat er o.a. op de markt? Patatten natuurlijk. Nu niet om zeggen dat Slow op die markt alle patatten controleerde, maar hij is toch bij elk kraam naar de prijs gaan kijken.

Voor wie het interesseert, de prijs per kilo is daar minium 1,25€, maximum 1,85€ per kilo. Slechts één kraam heeft hij gevonden waar ze 4€ vroegen voor 4 kilo, op voorwaarde dat je vier kilo kocht natuurlijk, voor minder moest je ook 1,25€ de kilo afdokken.

Gisterennamiddag kwam hij met het folderke van de Colruyt staan wapperen want daarin stonden ze aan 1,49€ voor een zakske van vijf kilo. Maar, als ze patatten van bij Colruyt kopen, krijgen ze die nooit op zonder de laatste te moeten weggooien. Natuurlijk zijn daar ook losse patatten te koop, maar die kosten dan weer een pak meer dan die 1€ de kilo.

Slow vroeg zich af of ze dan niet beter zo een zakske van de Colruyt konden nemen, zelfs met de slechte gerekend kwamen ze toch nog goedkoper uit. Maar, en dat is een zeer sterk argument, waarom worden die patatten uit die zakskes slecht?

Besluit: ze gaan de patatten bij de plaatselijke patattenkwekers blijven halen want uiteindelijk vinden ze dat ze daarmee toch nog een goei zaak gedaan hebben. Dat het geen goed patattenweer was, daar kunnen noch de kwekers noch de patatten zelf aan doen.

Previous

Gisteren

Next

De kleine trommelaars

4 Comments

 1. Mja..donderdag toevallig een laatste restje aardappels (van de supermarkt) weggegooid..er was er niet alleen eentje rot in, maar er bleken hele vreemde beestjes in de zak rond te kruipen hahahahaha blijf maar bij die patattenboer kopen! ( patatboer…dat zeggen wij tegen een frietenbakker…da’s toch al een stapje verder weer! )
  Btw…ik weet niet hoeveel spullen je nodig hebt om zelf wijn te maken ( volgens mij best véél!), maar het aantal trosjes aan de druif zijn nog zeker niet genoeg om ermee aan de slag te gaan op zo’n manier. Het was dan ook geen droom hè…maar een fantasietje hahahahaha! Kwam trouwens nog niet zoveel langs de Moezel eerlijk gezegd…en het was al láng geleden ook!
  En als ik het wel heb, zitten er in rode wijn veel meer tannines dan in witte…wellicht heb je daar last van dan?
  Groetjesssss!

 2. Dacht ik al…moet je ook oppassen met sterke thee!

 3. liliwens

  Wel bij ons komt de (patatten)boer een keer per week aan huis,ik betaal voor 5kg pataten, 12 eieren,en een liter verse karnemelk 7,5 euro. Volgende week zal ik vragen wat ze de kilo kosten
  Het is nog een echte boer,die ook nog zelf boter maakt en verse losse melk bij heeft. Het is nog een heel vriendelijk iemand ook .
  Als ik teveel aardappelen heb maak ik puree en steek het in de diepvries, dus geen patatten die slecht worden

 4. wat mis ik mijn zelf gekweekte patatten!We konden de hele winter voort met onze eigen kweek. Die lagen dan in een grote ijzeren mand en de onderste werden een beetje bestrooid tegen het schieten. Ja dat is gif maar als je niet overdrijft kan het geen kwaad.Die in de winkel zijn zeker en vast ook flink behandeld.Nu tuinier ik niet meer in de grote tuin die ik mocht gebruiken en bijgevolg zet ik ook geen patatten meer.Ik ga ook naar de boer maar wat verder in het jaar trekken die ook hun patatten in en kun je net zo goed naar de winkel gaan.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén