Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wat is de prijs van tomaten?

Zondag waren Slow en mske zonder tomaten van de groenselmarkt gekomen. Dat kwam omdat het gewone kraam er niet stond. Dat wisten ze wel want die mensen hadden dat de week er voor geafficheerd. Ze besloten dus maar bij de grote schreeuwer te komen. Maar wat die nu gedaan? Die had zijn prijs nog wat opgeslagen nu hij daar alleen stond te blinken op die markt. En hij schreeuwde: “zoveel voor een kas tomaten! Profiteert er van want volgende week is ’t gedaan”. De afzetter! mske wou al geen tomaten meer.

Deze week kwamen ze uit de Colruyt terug en ze hadden tomaten bij. Ze kosten daar nu zoveel als toen ze op hun duurste waren bij hun favoriete kraam.

Dat komt nooit meer goed met mske en de schreeuwer. Ken je die ongemakkelijke situaties waarin ze ofwel doen dat je er niet bent tot je je laat horen en ze dan zeggen dat ze bezig zijn? Daarom hebben Slow en mske er maar twee keer sla gekocht.

Ze hebben er wel een keer tomaten gekocht, toen het andere kraam zei dat ze te duur waren op de veiling, maar dat ging dan anders. Dat ging zo. Die schreeuwer riep: “zoveel voor een kas tomaten! En ik heb er ook roze! Voor dezelfde prijs!” En daarop had Slow wat luider als voor hem gebruikelijk is geantwoord: “smaken die dan ook hetzelfde?” Aha! dat paste in het kraam van de schreeuwer, want interactie is nog een stapke verder dan reactie, zodoende schreeuwde hij terug: “Proef maar!” terwijl hij Slow een roze tomaat in zijn pollen stopte. Slow proefde en liet mske ook eens bijten. De kerel schreeuwde terug: “en wa peisde der van?” Geef ons maar een kas” had Slow geantwoord. Dat was de enigste keer dat ze daar rap geriefd waren.

Maar dat doet hij niet met de sla! Oh nee. Vorige zondag stond daar zo een wieten die sla van de dozen over te laden in bakskes net alsof hij een kunstcollectie aan ’t aanleggen was. mske heeft hem maar nijver verder laten doen. Je mag een mens niet storen als hij zo geconcentreerd bezig is.

En daarbij, ze zou toch nooit zomaar in een krop sla bijten om te proeven, ze doet dat thuis al niet, laat staan op de markt waar iedereen bij staat.

Previous

Lege palloxen worden volle palloxen

Next

License to kill

1 Comment

  1. hèhè ik “krijg” tomaten vers van de struik! helemaal voor niets.Dan mogen er al eens blutsen in zitten,ze smaken nog goed en er kwamen gaan spuitbussen aan te pas .

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén