Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De vakantieinvulling

De midweek Eifel was grijs, soms met mist die net niet miezerde en miezer die net geen mist meer was.

We trokken er op uit, zonder kap en jas open -miezer is geen regen – het fototoestel er onder, haalden ons hart op en vonden het een geslaagde wandeling.

Een ander koppel, onze leeftijd denk ik, kwam in de vooravond uit de Market Dome buiten toen wij naar binnen wilden om nat te worden in het zwembad.

Eigenlijk kwamen ze niet naar buiten, dat wilden ze wel, maar … zie je, op het laatste ogenblik, net voor de vrouw één voet buiten zette, stak ze haar hand uit, voelde, keek verschrikt naar haar man, mompelde iets over nat worden en trok zich terug als een slak in haar huisje.

Het zijn mijn zaken niet en eigenlijk kan het me niet schelen, maar soms, wel meer af en toe dan ik zou willen, vraag ik me af hoe andere mensen hun vakanties invullen: actiever als het over het bekijken van gebouwen en musea gaat? Minder actief als we het over wandelen hebben? Of zoals toeristen die ergens zijn en de eerste de beste horecazaak induiken?

Domme vragen eigenlijk, want wat is vakantie? Vrije tijd die je indeelt zoals je zelf wil en doet wat je zelf wil.

Waarom heb ik dan soms het gevoel dat we er niet alles hebben uitgehaald wat er in zat?

Previous

Hummus

Next

Toep

12 Comments

 1. Wij halen er ook alles uit wat erin zit, weer of geen weer, binnen blijven is geen optie. Ik merk hier ook bij de toeristen aan zee dat velen een ganse dag in hun huisje blijven zitten, zelfs bij goed weer. Dat begrijp ik niet. Misschien zijn ze zo uitgeput? Ik vraag het me af…?

  • ms

   Ik krijg dat onvoldane gevoel soms zelfs als we ’s avonds binnen zijn en ik een boek neem.

   Maar je kan geen 16u, laat staan 24 voortdurend aan de gang blijven. Allee, mij lukt dat niet zo direct.

   • ‘s avond heb ik er geen moeite mee, maar bij het krieken vd dag ben ik weer paraat.

    • ms

     Wel, ik dus wel. Je kan wel elke avond eens iets gaan drinken, maar wij zijn zo drinkachtig niet, al gingen we in Bled dan wel elke dag een Kremna Rezina eten. Alle avonden rond hetzelfde meer een toertje doen zou ook vervelen al deden we dat wel meerdere keren.

     Maar dat kan je dan weer in Center Parcs niet. Je kan toch niet avond aan avond naar dezelfde winkeltjes gaan kijken of een toertje in het park huisjes aankijken.

     En dan neem ik een boek en denk: “Dat kan ik thuis ook”.

 2. Hier hetzelfde, we keken overal rond.. Waarom zouden we anders ergens naar toe gaan?
  Bankhangen en tv kijken kun je thuis ook.

 3. Als gewone stappers kun je alle weer door. Met iemand in een rolstoel ben je wat terughoudender …

 4. Mijn schoonouders gingen vroeger naar zo’n centerparcs waar schoonvader de hele tijd in de bungalow verbleef met zijn kruiswoordraadsels dit tot ergenis van mijn schoonmoeder, zijn vrouw dus, die veel engergieker was.

 5. elsje

  Ieder op zijn manier denk ik dan maar. Wel bizar om je te laten weerhouden door een spatje regen…bang dat ze kromp of in rook opging waarschijnlijk

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén