Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De kriebels

Per toeval kwam ik gisteren op een logje waarin ik het had over twee levens, wat ik in die tijd wel de ideale situatie vond.

Een evenement duurde een week, lang genoeg om op het einde naar huis te trachten en te genieten van de rustige dagen tot we weer onrustig werden en uitkeken naar het volgende element. Het wisselde elkaar af.

We zouden dan ook nooit met pensioen zijn gegaan, ware het niet dat het op het laatst niet meer doenbaar was en we gewoon thuis waren en genoten.

Maar het begint te kriebelen, ik word rusteloos. Ik wil iets doen. Ik had mijn Spaans lesboek er terug bij gehaald om mijn Spaans eens op te poetsen, nadat ik in Bled had gemerkt dat ik toch diep moest graven om een gewoon gesprek te doen. Eens vertrokken ging het dan wel weer, maar kom, een oppoetsbeurt kon geen kwaad.

Ik deed het niet. We gaan niet naar Spanje, voorlopig zit dat er ook niet in. Waarom zou ik gaan oppoetsen wat ik weer zou laten verstoffen?

Een nieuwe taal! Dat was het! Russisch misschien, of Chinees, of toch maar … Maar ach, een cursus volgen is ook zo simpel niet als je al op voorhand weet dat je de helft van wat ze daar vooraan staan te onderwijzen niet gaat horen.

Aha! Maar ik kan dat ook thuis … vanop de computer …

Tja …

Previous

Wat doorbomen

Next

Genoeg!

10 Comments

 1. Ik heb ooit online Duits gevolgd voor beginners. Dat kon toen via de HEMA. Vond ik wel leuk. Heb toch ook iets bijgeleerd.

  • ms

   Mijn eerste lessen Duits had ik van TV. Later, toen we vaak naar Duitsland gingen heb ik het in avondschool gevolgd.

   Spaans heb ik op mezelf geleerd met een boek. Maar toen had ik de zaak.

   Nu echter wil ik weg van die laptop, ergens naartoe, met een regelmaat die ik niet kan onderbreken.

   Anders blijft het al het zelfde of ik thuis aan de laptop zit spellekes te spelen of een taal leer die ik toch niet kan spreken.

 2. Waarom zou je het niet doen? Mocht de kennis versloffen doe je het dunnetjes over.
  Het houdt je bezig. En misschien ook rustig. 🙂

  • ms

   Dat is het hem juist! Ik wil actie! En ik vind het fantastisch om vakanties te plannen en voor te bereiden, maar hoe dikwijls per jaar kan een mens op vakantie gaan?

   Of we moeten het huis verkopen en in een mobilhome gaan wonen.

 3. Via de computer is studeren goed te doen. Mijn zoon doet niets anders dan via pc cursussen volgen. Probeer het dus ook maar eens.

  • ms

   Ik dacht aan Russisch omdat vroeger in alle Oostbloklanden Russisch een verplicht vak was en ik daarmee dan overal in het vroegere Oostblok terecht kon.

   Maar hoe lang gaat dat nog zo zijn?

 4. elsje

  Rusteloos het nieuwe jaar in. Dat belooft

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén