Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wat doorbomen

Zoals ik vier jaren geleden al schreef, kan ik echt niet meepraten over zwijmelen over kerstsfeer of kerstgevoel. Zoals ik toen ook al schreef, ga ik ervan uit dat het vooral met zoete herinneringen van vroeger te maken heeft. Maar als er niets zoets was zijn die herinneringen er ook niet.

Bij Agatha Christie ging het dan vooral over de kindertijd van volwassenen. Natuurlijk hadden die fijne herinneringen, zo de hele familie gedurende enkele dagen bij elkaar. Dat dat meestal in een Engels kasteel/mansion was zal wel geholpen hebben aan het zalig ravotten met neefkes en nichtjes zeker?

Als ik nu die Amerikaanse kerstfilms zie gaat het vooral over koekskes bakken, eggnog, gingerbread huizekes maken en voeten onder tafel schuiven. Dat was bij Agatha Christie ook zo wel, maar daar hadden ze dan een heel leger aan bedienden om het werk te doen.

Gelukkig lijken de Amerikaanse vrouwen allemaal het bakken en koken nogal plezant te vinden want veel hulp van de mannelijke kant krijgen ze daar toch ook niet.

Nu ja, ik vind het maar eerst gezellig als er niemand in die keuken staat waardoor ik me zou verplicht voelen te gaan helpen. Zo simpel is dat.

En iets meer dan eten, drinken en spellekes spelen lijkt er bij dat kerstgevoel niet te zitten.

Ik zal vandaag nog wel eens eens scrabblen of cluedo spelen met Amke en Ella.

En dat eten en drinken op zich is voor mij niet genoeg. Het gaat me meer om het gezellig samen aan tafel zitten … En daar is de cirkel rond. Dat doen we dan ook vanavond met Zoneke en Querida erbij.

Previous

Onverwacht bezoek

Next

De kriebels

10 Comments

 1. Ik wens jullie een heel fijne avond!

 2. elsje

  Helemaal mee eens. Zodra er met gans de familie aan tafel gezeten wordt is voor mij geen gelukzaliger moment denkbaar. Vanuit de Hollandse randstad een genoeglijke avond gewenst.

  • ms

   Dat gelukzalig moment kennen wij dus niet (meer). In de plaats daarvan zitten wij met spoken aan tafel.

   Toch bedankt voor vanavond.

 3. Bij elkaar zijn, daar draait het om.
  Maar de gasten wil ik nou juist een extra plezier doen en dat lukt het best door te kopen of koken wat ze mooi of lekker vinden.
  Bij ons valt kopen af dus kook ik maar ik moet toegeven dat het meer een gewoonte is. Na het eten kaarten we of doen een ander spelletje en dat is het allerleukste van zo’n dag. Mèt een pilsje en een glas wijn, dat dan weer wel.☺

  • ms

   Oh, maar het gaat niet over kadootjes. Het is al jaren geleden sedert ik nog een kadootje kreeg.

   Het is die grote tafel die eigenlijk te klein zou moeten zijn, maar nog nooit vol zat.

   Zo! Ik wou het er eigenlijk niet over hebben, maar nu staat het er toch.

 4. Even samen wat bij praten en herinneringen ophalen in familiesfeer, daar gaat het volgens mij om.
  Geniet er maar van deze avond.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén