Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Digitaal betalen

Sedert een paar jaar al, hebben wij slechts een minimum aan geld op zak, wij betaalden met de kaart.

Toen we echter de kaart slechts tegen de betaalterminal dienden te houden, ging dat bij mij twee keer in de fout en ik kreeg de kriebels en ik bleef de pincode gebruiken.

Sedert een paar maanden echter betaal ik meestal met de telefoon, dat vind ik handig (zie filmke). Nadeel is dat Google Pay wel ziet wat ik koop, maar ik heb ze verboden om me publiciteit te sturen. Voordeel is dat ik zelf niet eens meer aan de toetsen, waar iedereen al aanzat, moet komen.

Het verwonderde me dan ook niet dat er vraag was om ook in cafés en restaurants digitaal te kunnen betalen1. Eerlijk gezegd denk ik zelfs dat dat in het voordeel van de uitbater is. Een mens besteedt toch meer als hij in zijn hoofd het saldo van het op zak hebbende geld niet moet bijhouden?

Je zal nu met die Covid-19-crisis maar eens aan je handje contantje vasthouden. In sommige winkels wordt het geweigerd, bij andere wordt het gevraagd om er niet meer mee te betalen. En sommigen vegen daar, zoals naar goeie gewoonte, vierkant hun voeten aan.

1 Het Nieuwsblad

Previous

Het loflied van …

Next

De gevulde amandelkoeken

10 Comments

 1. Hier mag enkel gepind worden. Maar wat als iemand met een volle kar staat en dan blijkt bij het afrekenen dat hij alleen cash geld bij heeft? Dan zal dat allicht ook wel doorgaan.

 2. Per telefoon betalen is echt makkelijk al zou ik het meekijken van Google vervelend vinden. Of een verbod echt nageleefd word? Dat hoop je dan maar.
  Een weigering van contant geld heb ik nog nooit gezien, wel van de pin. Marktkooplui hadden niet altijd een pinapparaat maar dat zal intussen verbeterd zijn

  • ms

   Het is daar dat men nu een mouw wil aanpassen, voor de horeca dan wel.

   Het zou ook moeten werken zonder google pay. Dat zou ik nog eens moeten uitvogelen.

   Waarschijnlijk heb je er toch één of andere app voor nodig.

   Maar Google houdt zich -tot nu toe- toch netjes aan dat verbod.

 3. Geen idee hoe dat betalen via telefoon werkt. Je kan met de kaart betalen door ze tegen het apparaat te houden. Dat gaat tot max. 25 euro als ik het goed heb.

  • ms

   Inderdaad, met de telefoon kan je via google pay, hoeveel het maximum is weet ik niet, maar je moet even NFC opzetten (als dat op je telefoon voorzien is) en je telefoon tegen de betaalterminal houden (zoals in filmke, maar dan zonder die kleine).

 4. elsje

  Ook ik voorstander van contactloos of met de telefoon betalen. Zo handig laatst gingen we per abuis zonder portemonnee uit wandelen… onderweg toch wat dorst gekregen. In een cafeetje in het bos met de telefoon betaald. Ja toen kon dat nog, gewoon een cafeetje binnenlopen en een bier en koffie bestellen. Dat waren nog eens tijden 🙂

  • ms

   Als ze ooit terugkomen, die tijden, gaan we er dubbel van genieten omdat we dan zullen weten wat het betekent als het niet kan … zei ze, om de moed er in te houden.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén