Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Op 7 mei …

Vandaag zouden we uit eten gaan … in Duitsland weliswaar. Niets bijzonders natuurlijk, we doen dat wel meer. Het kan niet.

Vandaag wilden we dan maar wat bestellen in een restaurant en het afhalen. Dat deden we tot nu toe nog niet. De jarige bekeek de gelimiteerde kaart, gaf geen commentaar, maar ook geen antwoord. Het gaat dus niet door.

Vandaag mag de jarige beslissen wat we eten. Hij koos voor een boerenomelet. Jawel. Precies. Ik vind dat een goede keuze.

Dit is de derde jarige -Ella, Zoneke en nu Luc- wiens etentje we nog te goed moeten houden, Broer niet meegerekend, die kreeg een whatsappke.

Verjaren in coronatijd …

Previous

Zou je nu niet …

Next

De houdbaarheidsdatum

12 Comments

 1. En na de coronatijd mogen we nog niet allen tegelijk… Ik sla het etentje voor onze huwelijksverjaardag een jaartje over. Hopende dat het dan wel lukt.
  Gefeliciteerd met en voor de jarige!

  • ms

   Dank je.

   Ik denk dat we sowieso kunnen zeggen dat het dit jaar niets wordt. Zelfs zonder opgelegde maatregelen zie ik het mezelf nog niet doen, zo in een restaurant binnenstappen.

   Gezellig uit eten met een mondmasker.

   ? ?

 2. Wij gaan zelden uit eten. En van grote feesten hou ik helemaal niet. Pasen vieren we online met Jitsi Meet en Moederdag zal ook zoiets worden, denk ik. Ik ga niet kiezen tussen onze vijf kinderen of hun gezinnetjes. Dan moet het maar later.

  • ms

   Kiezen wie mag komen? Moeilijk hoor als je meer keuze hebt. Die hebben wij niet. We houden onze bubbel heel simpel: enkel wij twee. Ik wil niemand opleggen om hier te komen als ze dan nergens anders heen kunnen.

   Uit eten? Wij eigenlijk ook niet als je een snelle hap bij LunchGarden en/of McDonald’s niet meerekent, al is dat ook eerder sporadisch sedert we stopten met de evenementen.

 3. elsje

  Allereerst proficiat met de jarige. Een jarige met smaak zo blijkt uit de keuze van het menu. Verjaren in corona tijd het is inderdaad bijzonder te noemen. Rick de jongste zoon was afgelopen maandag jarig. Via whatsapp videobellen met feestmuts en uitschuiftoeter hem toegezongen.
  Weet niet wie het leuker vond, zoon, kleinzoon of (o)ma.
  Einde lockdown schieten we met z’n allen in de verjaars-roes en halen de feestjes in.

  • ms

   Dank je.

   Na de lockdown? Neen, ikke niet. Dan loert pas het gevaar om de hoek. Ik houd de lockdown aan tot ikzelf het veilig vind.

   We doen wel de polonaise rond de eetplaatstafel. Als we snel zijn halen we onszelf wel in.

   ??

 4. Proficiat, jarige en medejarige. ?
  Een boerenomelet, jammie, je brengt me op een idee.
  Hoe maak je ze? Ik ken alleen die met kruiden en groenten uit een pakje.

  • ms

   Dank je wel.

   Boerenomelet? Wij maken die naar believen. Hoofdingrediënten zijn eieren, gebakken aardappelblokjes, tomaat in stukken, spekrepen.

   Maar wij doen daar volgens goesting nog wel één en ander bij, zoals champignons of andere groenten. Soms strooien we er wat gemalen emmentaler over. Soms nemen we er nog een blikje rooie bonen bij.

   Kruidenmengelingen uit zakjes/potjes nemen we niet meer. Dat viel me tegen van een potje spaghettikruiden. Wij doen er liever onze eigen voorkeurskruiden op, vooral oregano en basilicum vallen hier nogal in de smaak.

 5. Luc

  Bedankt voor de wensen.

 6. Van harte proficiat voor de jarige Luc.
  Hoe het verder zal evolueren weten we nog niet.
  Ik ben benieuwd naar volgende week.

  • ms

   Dank je wel.

   Ik ga toch niet winkelen. Ik denk dat ik nog lang online ga bestellen en ik ben niet shop-gezind. Voor mijn plezier ga ik er niet al zou ik nu blijkbaar voorrang krijgen. Allee nu …

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén