Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Kousen stoppen

Mijn moeder nam de mand met kousen om te stoppen, haar nylons inbegrepen, en zette mij er aan. Aangezien mijn toenmalige handjes te klein waren om de sok op te spannen moest er een gladde bal in. Het resultaat was een sok met iets wat best te vergelijken viel met een rap. Het was niet goed. Ik zou nooit een goeie huisvrouw worden.

Ik heb mezelf beloofd dat ik nooit nog in mijn leven sokken of kousen zou stoppen -goeie huisvrouw of niet- maar maakte een uitzondering.

Aangezien Luc dat wel meer voor heeft vond hij dat hij dat best zelf kan en hij neemt dan een draad, trekt het gat met enkele steken gewoon dicht en zet netjes vast, zonder stop of een rap.

Laatst had ik een beginnend gaatje in mijn wandelsok en vond dat Luc dat zo slecht nog niet deed. Ik nam een draad, paste zijn systeem een beetje aan en ben uiterst tevreden over het resultaat.

Gaatjes dichttrekken tot daar aan toe. Kousen stoppen! Nooit meer!

Previous

Het roofverhaal

Next

De pakjesautomaat

16 Comments

 1. Mijn moeder stopte vroeger ook nog kousen. Zij kon dat heel mooi en goed. Ikzelf ben er nooit aan begonnen, het werd gelukkig ook nooit verwacht.
  Goed dat jullie het gaatje toch konden dichtmaken!
  Van een rap had ik nog nooit gehoord…

  • ms

   Mijn moeder is er mee gestopt, ik kan me niet herinneren dat ik dat nog moest doen toen ik halfwas was. Dus echt tijdens mijn kindertijd.

   Of ze het zelf daarna nog deed, weet ik niet.

   Voor mij is dat niet echt nodig, ik ben niet zo sletig op mijn kousen, Luc wel. Maar die wandelsok vond ik toch zunne.

 2. Ik ben er ooit aan begonnen uit zuinigheid.

  Maar nu wil ik er zelfs niet aan denken.

  Stille groet,

 3. Stoppen heb ik wel geleerd maar grote gaten in halfversleten sokken repareerde ik niet. Ik deed het als Luc, kleine gaatjes werden dan niet groter. ☻
  Er zijn weinig gaten meer te stoppen, het sokkenmateriaal is kennelijk verbeterd.

 4. Misschien dat ik een klein gaatje in mijn happy socks nog zou behelpen maar meestal verslijten sokken eerder dan er gaatjes invallen.

 5. Het zijn slechts mijn grote tenen die dunne plekken veroorzaken. Dan keer ik de sokken binnenstebuiten en kan weer verder. Wissel de sokken links en rechts af. En stoppen? Ik kan amper een naald vasthouden. Mijn vingers kunnen dat niet. Maar verder mankeer ik niks aan mijn handen hoor.

  • ms

   Bij Luc dus ook. Bij mij was dat laatst een klein loskomen tussen het hielstuk en de sok zelf (hoe moet ik dat nu uitleggen allee) en dan een week of twee terug een miniem gaatje op de teen.

   Ik vrees dat de wandelsokken toch ook aan sleet onderhevig zijn. De oudsten ervan gaan toch al een aantal jaren mee. Ik begon te denken dat ze onverslijtbaar waren.

 6. elsje

  Sokken stoppen . Mijn oma heeft verwoede pogingen gedaan om mij dat te leren. Het is haar niet gelukt. Dus kapotte sokken verdwijnen in de prullenbak.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén