Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De rode emoji

Als je kwaad bent kan je dat weergeven met een emoji. Dat is een rood ventje dat heel erg boos kijkt.

Bij mezelf moet ik zeggen dat ik nog niet merkte dat ik rood word of boos kijk -ik kijk trouwens altijd boos met mijn rustgezicht– maar dat ik eerder bleek wordt, priemende ogen krijg en terwijl de vlammen uit mijn oren lijken te komen mijn mond als een streep mijn gezicht onderlijnd.

Eigenlijk krijg ik dat niet vaak. Halfboos ben ik wel meer, dan heb ik meer praatwater, maar écht boos? Dan ben ik kil en koud op uitzondering van die vlammen uit mijn oren.

Wie -of beter wat- was de oorzaak? Baskuul. Of ik? Ik haalde de -te grote- handdoekhouder van de badkamer en zo had Baskuul meer ruimte. Denk je dat die dankbaar was? Die deed er ineens twee kilo bij. Of heeft hij me nu al maanden belogen? Daar ziet het naar uit aangezien ik overal waar ik ga -met Baskuul onder mijn arm- of sta -op Baskuul wel te verstaan- dat gewicht niet naar beneden gaat.

Eigenaardig is wel dat ik op alle plaatsen waar ik probeer een ander gewicht krijg –oud kot: vloer niet gelijk- maar dat, als ik meermaals op één plaats probeer dat gewicht dan wel hetzelfde blijft.

Zou het aan de batterij liggen? Moet ik uiteindelijk nog de wafels en crèmekes wat aan de kant laten? Of zou ik gewoon het -te grote handdoekrek- terug op de badkamer zetten?

Het is me wat! Probeer maar eens te slapen met vlammende oren.

Previous

Simpel als bonjour

Next

Vriendjes?

12 Comments

 1. De vrouw en haar baskuul… ze kunnen niet zonder elkaar.
  Hij heeft wel kuren geloof ik.

  • ms

   Inderdaad, het zijn kuren. Vanmorgen was alles weer in orde.

   Hij heeft dat nog eens gehad. Zo een dag met de klak, een dag goed, een dag weer mis, maar toen was mijn gewicht abnormaal laag. Toen hebben we uiteindelijk de batterij vervangen.

   Maar dat is -volgens Luc dan toch- nog niet zo lang geleden, al denk ik dat dat wel een jaar kan zijn.

   Ik vroeg me gisteren ook af of het wisselen van het weer er wat mee te maken heeft, maar dat kan eigenlijk niet hé …

   • Het lijkt me stug dat het aan je gewicht ligt, tenzij je zelf een probleem hebt in de vochthuishouding, dan kan dat wel.

    • ms

     Dat het aan mijn gewicht lag, kon ik ook niet geloven. Ik had eergisteren precies minder kcal binnen. Maar dat kan in sommige gevallen wel een probleem zijn. Raar maar waar.

     Water ophouden doe ik ook wel eens, maar dat was nu ook niet het geval.

 2. ?
  Ik zou baskuul eruit gooien, dan doven de vlammen misschien. ?

  • ms

   Baskuul er uit? Nooit meer. Gewicht komt er zo stiekem bij aan en op het eind sta je op ontploffen en Baskuul ook.

   De vlammen waren eigenlijk meer een angst dat ik de moed niet zou vinden om het opnieuw aan te pakken. Gelukkig is het niet nodig.

 3. Baskuur en ik zijn nooit echte vrienden geweest. Die staat ergens in de badkamer momenteel maar vraag me niet waar precies.

  • ms

   Ja maar … hoe kun je er nu zo vriendjes mee worden?

   Die van ons staat ook op de badkamer en ik doe daar alle dagen een babbelke tegen … de ene dag al wat vriendelijker dan de andere.

   Familiair word ik er echter ook niet mee.

 4. Je hebt me heel goed geholpen. Ik probeerde een Brit vandaag uit te leggen waarom ik Vlaams niet altijd kan volgen omdat het volgens hem hetzelfde is. Baskuul is nou precies zo’n woord die geen enkele Nederlander gebruikt. Misschien moet je terug naar een weegschaal zonder batterijen met zo’n wieltje kan je een beetje sjoemelen.

 5. elsje

  Ik kan mijn baskuul nergens meer vinden, die heeft zich verstopt, bang voor te drama als ik er op ga staan.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén