Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Gezichtsverzorging

Er was een tijd dat mijn jeugdige huid een vette huid genoemd werd. Het was niet prettig.

Ik las toen dat het een goede zaak was voor later. Dat een vette huid op latere leeftijd minder rimpels ging vertonen, minder last van wat dan ook ging hebben. Ik had daar toen geen boodschap aan.

Enkele jaren terug, na een mislukte poging bij een huidverzorgster al hier, probeerde ik het opnieuw. Ze verkocht me een potje dagcrème waarvan mijn gezichtshuid ging schreeuwen van ellende. Het gevolg was dat ik naar de dokter kon die zei dat ik een uitermate lichte vorm van rosacea had.

De evenementen deden er geen goed aan: koude hallen en ovenwarme hotels zijn geen goede combinatie.

Al die jaren ging het fout met crèmes allerhande. Raad van de apotheker, van de dermatologe, … ze waren te waterig, ze waren te vet, ze waren -gewoonweg- waardeloos.

Ik stopte ermee, geen brol meer op mijn gezicht. Mijn gezichtsgel leek voldoende.

En toen ging ik afvallen en kwamen er wat rimpels. Die hebben dan niks te maken met ouderdomsrimpels maar ze zijn er wel.

Ik pakte de blauwe doos Nivea die er nog was en voelde de weldaad. Ik zocht het op. Blijkbaar zijn er wel meerdere mensen gebaat met het spul uit het blauwe blik dat mijn moeder vroeger als zonnecrème smeerde.

Momenteel zijn we al minstens een half jaar verder, ik wil ook niet te snel victorie kraaien, maar ik denk dat ik nu wel alle crèmekes uit het verleden effectief ga weggooien.

Nivea blauwe doos als dag- én nachtcrème en de rimpels zijn nog enkel zichtbaar als je met je gezicht tegen het mijne komt hangen, maar ach ja, dan zit er wel een mondmasker tussen.

Previous

Beste Vera

Next

De reisgids

8 Comments

 1. Ik gebruik regelmatig Nivea als bodylotion, maar voor het gelaat is Nivea voor mij toch te vettig.

  • ms

   Daar vreesde ik in het begin ook voor.

   Mogelijk zal het ook weer te vet worden eens mijn huid zich aangepast heeft, maar voorlopig vind ik het hét van het.

   • En dan gewoon het ouderwetse blauwe blik? Toch eens een experiment waard…

    • ms

     Inderdaad, het gewone blauwe blik.

     Andere producten van Nivea probeerde ik jaren geleden al, maar met niet zo bijster goed resultaat. Dat zou nu ook weer anders kunnen zijn, maar dat waag ik niet meer.

 2. Nivea, nog steeds een geweldig product. Ik ken verschillende mensen die het gebruiken voor en tegen zonnebrand, droge huid, licht eczeem, enz. en ze zweren er bij.
  Hier staat het ook op de plank maar voor de handen heb ik de allergoedkoopste uiercreme. Een grote (500ml) witte pot van het Kruidvat, € 2,19. Dik insmeren, droogt snel in. Ook op het gezicht voelt het lekker aan.

  • ms

   Uiercrème hadden wij toen wij de evenementen nog deden.

   Maar voor mijn gezicht zat ik toch met een probleem. Een bepaald zeer goed (lees: duur) product was op waterbasis en ik durfde haast mijn gezicht niet bewegen, het leek wel papier. Van een ander ging het gloeien.

   Ik blijf het wel in het oog houden, maar het gaat nu goed.

 3. Ik heb even moeten opzoeken wat rosacea is. Niet leuk zo te lezen.
  Niets om te smeren hier. Dat laat ik aan moeder de vrouw over.

  • ms

   Niet echt neen, maar het was een lichte vorm.

   En nu heb ik er geen last meer van. Maar ik ga niet zomaar in ijzige wind gaan lopen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén