Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Beste Vera

Ik keek naar Vera1 en denk aan de tijd dat ik vond dat jij en ik wel wat op elkaar leken, qua omvang dan toch. Je haar was wat langer dan het mijne en waar het jouwe roodbruin is, is het mijne gewoon grijs.

Maar jij had dan wel meer uitstraling dan ik. Daar was ik niet echt jaloers op, al voelde ik me het lelijke eendje maar dan in drievoud.

De laatste tijd lag dat wat anders, de omvang klopte niet meer, de lengte van het haar ook niet. En eigenlijk vind ik de mensen vriendelijker worden naarmate mijn uitzicht wijzigde en kan ikzelf met mezelf leven.

De laatste week van augustus en de eerste van september echter, heb ik een tandje moeten bijsteken. Ik kwam bij. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik weer wat aan de cola was. Waar dat begint bij één cola omdat je eten niet goed verteert, begint die cola een eigen leven te leiden. Hij wil meer. Jawel! De cola wil meer, ik niet. Zo kom je op een dag tot de constatatie dat je aan de vierde cola begint.

Een ander bijverschijnsel is een soort vraatzucht, vooral na het avondeten. Het chocoladekippetje dat er nog stond van Pasen, het schelleke hespenworst dat eenzaam en alleen in de frigo ligt, een krisproll met smeerkaas, … Verdere uitleg is niet nodig zeker?

Gelukkig eindigt die drang naar cola ook drastisch of ligt het in de beslissing? Wie zal het zeggen. Ondertussen zit ik weer ik op een roetsjbaan … naar beneden. Alleen jammer dat je drie dagen nodig hebt om wat er op één dag bijkomt er terug af te krijgen.

Ik kijk naar Vera, zie het verschil, voel me goed in mijn vel en zelfs de andere punten van overeenkomst vallen me niet meer op … mochten ze er nog zijn tenminste.

Het enige wat ik me afvraag is: “Waar kan ik nu eigenlijk aan zo’n oude jeepachtige geraken?” … mocht ik dat al willen tenminste.

____________________
1 IMDb

Previous

De twee alsofferiken

Next

Gezichtsverzorging

10 Comments

 1. Die jeep van Vera lijkt me ook wel wat…
  Het gewicht blijft een evenwichtsoefening… de balans moet je constant in de gaten houden…

  • ms

   Dagelijks wegen en je afvragen waarom het er ineens weer bij komt. Meestal wel als ik meer ga wandelen. En dat evenwicht vind ik niet echt.

   Vier kilometer wandelen past nog in het programma, méér kilometers zorgen voor gewichtstoename.

   Maar ik ben niet zinnens om me te laten beperken door Baskuul, zeker niet nu de verveling weer gaat toeslaan, nu ik nog maar eens tot de bevinding kwam (zie de nieuwe uitspraak van de veiligheidsraad) dat mijn schulp -en daarmee bedoel ik niet mijn huis- de enige plaats ter wereld is waar ik me relatief veilig kan ophouden.

   En het is, volgens mij, precies die verveling die de doos Krisprolls zo aanlokkelijk maakt.

   • Ik heb geen verveling, maar ik krijg die 2 kg er ook niet af. Het lijkt wel onmogelijk… Ik mag al blij zijn als er niks bijkomt. Ben wel goed, maar voor mijzelf is het 2 kilo teveel op de buik.

 2. Die Vera is nuttig voor jou, door haar houd je je gewicht bij. 😀

 3. Vroeger kon ik een dag vasten en dan was ik het overtollige kwijt. Nu komt er alleen maar bij. Het zal aan de leeftijd schelen denk ik dan.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén