Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Terwijl velen sliepen …

Dan zijn we ineens dinsdag en bedenk ik dat ik de foto’s van Sunparks nog niet sorteerde.

En al waren die boswandelingen erg mooi, ze leverden niet veel meer op aan foto’s dan paddestoelen, paddestoelen en ja … nog meer paddestoelen.

We waren quasi alleen op wandel. We waren er altijd vroeg bij, de andere parkbezoekers sliepen dan nog en ik weet niet of wandelen op hun programma stond. Ik denk het niet. Soit.

Behalve die ene wandeling. Daar ging ons minimum aan medewandelaars ineens de hoogte in. Er was een wandeltocht georganiseerd. Er waren wel 160 inschrijvingen. Dat vertelde ons iemand van de organisatie.

En al is zoiets goed nieuws voor diegene die organiseert, ik vind/vond dat iets minder. Wil ik dan enkel met ons twee op een wandelpad. Bah neen. Maar met 160 toch ook niet.

Wat maakte die wandeling nu toch -net niet helemaal- goed en interessant? De plant die we op het einde tegenkwamen en ergens een belleke deed rinkelen bleek, volgens “Obsidentify“, een Brede wespenorchis te zijn, zij het een uitgebloeide.

Ge moogt me geloven, die wandeling staat al terug ingepland voor volgende zomer, maar dan wel tijdens de bloeiperiode van die Brede.

Meer foto’s:

Previous

Turn – Dans – Fiets

Next

Spinnen bijten niet

14 Comments

 1. Dat zijn mooie foto’s! Grappig vind ik de strand- tussen de paddestoelen. 🙂

  • ms

   Het handige van een verblijf bij Sunparks is dat je van uit je bed de wandeling op rolt. Maar andere -niet Sunparksverblijvende- wandelaars komen dan ook aan dat Sunparks strand voorbij.

   Ik zag het ook nog nooit, maar meestal gaan wij niet in de hoogseizoen maar kiezen we eerder voor herfst-, winter- en lentedagen. Precies om de drukke stranddagen te vermijden.

 2. Jullie hebben veel over om een mooie bloem te zien. De ware liefhebbers.

 3. Nee hoor, mooie liefhebberij.

  • ms

   Het gaat ons vooral om het wandelen maar als we zo een speciaaltje weten staan, durven we wel eens extra die richting uit plannen.

 4. Mooie foto’s en leuke bezigheid!

 5. Dat snap ik heel goed, wij deden hetzelfde toen we nog fietsten. Niet voor bloemen maar hier en daar een mooie plek, stukje bos, wat dan ook.

  • ms

   Ook ja, maar die orchissen wil ik wel eens van dichterbij bekijken dan gewoon op google. En ze staan ook niet allemaal overal.

 6. Met die foto’s vol paddenstoelen krijg ik een “herfst”gevoel. De zomer mag nog wel blijven hoor.

 7. elsjeveth

  Lekker zo wandelend foto´s maken. Paddenstoelen kondigen de herfst aan, maar wie wacht ons een echt mooie nazomer. Ik heb het idee dat ons (bescheiden) stadstuintje nu pas tot volle bloei komt.
  160 wandelaars is inderdaad wel wat veel van het goede.

  • ms

   Eigenlijk zagen wij haast het hele jaar door paddestoelen staan.

   Op de wandeling van gisteren zagen we er geen, tot we de opmerking maakten en er ineens een enorm grote in de kant stond.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén