Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Spinnen bijten niet

Zeggen ze!

Al sta ik daar wat argwanend tegenover na een voorval van vele jaren geleden. Toen was ik opgestaan met rode pukjes van schouders tot heupen én de bijhorende jeuk. De apotheker had het over jonge spinnen die met het blote oog niet zichtbaar waren maar zwevend aan spinnendraad de warme plaatsen opzochten.

Kun je denken dat ik nu, nu ik de “Obsidentify“ op mijn telefoon staan heb, niet eens zou gaan opzoeken welke spin het zich verwaardigt om in september mijn comfortzone binnen te dringen.

En dan is het gewoon één stap verder om even te googelen of dat beest niet bijt. Dat doet de grote huisspin1 (Tegenaria parietina) dus wel, maar wees gerust, enkel als hij/zij zich bedreigd voelt.

Als je dan bedenkt dat je ’s nachts zo maar op een wesp kan gaan liggen moet een spin toch ook tot de mogelijkheden behoren.

Of zou hij/zij zich niet bedreigd voelen als Luc, met een kartonnen doosje met flappen, probeert die spin erin te lappen? Ah ja, wij doden geen spinnen. Daar zijn ze iets te nuttig voor. Wij zetten ze buiten.

Maar over Luc en spinnen is het toch vroeger al het vertellen meer dan waard geweest.

1 Natuurpunt

Previous

Terwijl velen sliepen …

Next

De Plus

9 Comments

 1. Spinnen bijten wel. Ik heb zelf al enkele beten gehad in mijn leven.Nu komen ze naar binnen om een plaatsje te zoeken.

  • ms

   Natuurlijk bijten die wel. Volgens mij is dat een lapmiddel dat ze de mensen die er bang van zijn willen wijsmaken.

   Blijkbaar komen ze niet naar binnen, maar zijn ze er al en komen ze enkel te voorschijn op zoek naar een partner om te paren.

 2. elsjeveth

  Ze bijten zeker. Een aantal jaar geleden was een spin meegelift vanuit Spanje in de koffer. Die gaf mij een flinke beet toen ik de kleding uitpakte…een heel vervelende beet die me uiteindelijk bij de huisarts terecht deed komen en waarvan ik nu nog een litteken heb.
  Chris is sindsdien de spiderbuster bij ons in huis…

 3. Ik weet niet of ik al door een spin ben gebeten, maar vorige nacht wel door een mug. Vijf keer in mijn gezicht. Het lijkt wel of ik weer in mijn puberteit ben met en onder acné zit.

  • ms

   Momenteel heb ik er ene, maar wel een dikke, onder mijn kaaksbeen, waarschijnlijk de vierkante cm waar ik naast gewreven had met het muggenproduct.

 4. Spinnen bijten inderdaad, niet zo gauw maar het gebeurt. Voor zover ik weet is het nooit ernstig tenzij je een Spaanse Furie tegenkomt. ☻

  • ms

   Als ik er in de toekomst tegenkom die ik niet ken ga ik ze toch vragen om zich te legitimeren. 🕷️🕷️🕷️

 5. 😆😂😅

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén