Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Fluisterdingen

Weet je waar ik niet goed tegen kan?

Ik kom aan de kassa in een supermarkt. De vrouw voor ons ziet me, lijkt te schrikken, draait zich snel om en zegt iets tegen haar man. Die verstaat haar niet en dus trekt ze hem maar aan zijn arm naar beneden en fluistert iets in zijn oor.

Hij heeft de neiging om zijn hoofd om te draaien maar houdt zich in. Dat zie ik aan zijn schouder. Ik weet heel goed dat ik de vrouw niet ken. De man trouwens ook niet.

Ik kijk: mijn jas is niet vuil, mijn broek ook niet. Ik voel: mijn haarlint zit nog goed, mijn haar hangt niet los. Ik bestudeer: mijn schoenen zitten aan de juiste voet, mijn sokken ook, maar die zien ze niet.

Is er iets mis aan mij? vraag ik Luc. “Neen” zegt hij.

Twijfel slaat toe. Ik zit niet meer goed in mijn kleren, ik voel me ongemakkelijk. Bij de volgende winkel kijk ik eerst in de vitrine alvorens binnen te stappen. De zijkanten kan ik niet bekijken, de kassa zit achter die vitrine.

Ik ben blij als het winkelen er op zit en ik veilig en wel terug in de auto zit.

Waarom doen mensen dat?

Uitgelichte afbeelding:

  Themabeeld: Lidl te Landen.Previous

Paardentaal

Next

Rondeel – Rondeau – Rondo

25 Comments

 1. Ik denk toch dat het de sokken waren. 🙂 Het is heel moeilijk om níet te kijken als iemand op iets wijst en sist: niet kijken! Je ziet het inderdaad onmiddellijk. Ongemakkelijk is het.

 2. marieclaire

  Dat is toch mooi dat je afschrikwekkend bent. Dan blijven ze wel uit je buurt.
  Echt, ik zou me er niets van aan trekken.

  • ms

   Ik zou het niet zo erg vinden om afschrikwekkend te zijn moesten ze dat ook denken als ze iets nodig hebben. Dan blijk ik wel de aangewezen persoon.

   Iets van aantrekken. Vroeger wel, nu niet meer op die manier van vroeger, maar het is, zoals Peter zegt, ongemakkelijk omdat je daar ter plaatse niet kan beginnen nakijken wat er niet juist zit.

   Of misschien wél … 🤔 … Volgende keer.

   Het is gewoon onbeschoft.

 3. Je er niets van aantrekken? Dat lukt niet, ik vind het ook vreselijk als zoiets me overkomt. Nog steeds, meestal wanneer ik iets zeg, het Hollands is nog altijd niet geland bij enkele mensen.
  Het gefluister vind ik onfatsoenlijk en beledigend.

  • ms

   Dan vraag ik me ook af of ik er geen opmerking over zou maken. Maar dan ga ik misschien een discussie uitlokken die alles nog erger maakt.

   Het is zo dat ik dacht dat ik er te gevoelig voor was omdat iedereen mijn hele leven al opmerkingen loopt te maken: mijn ouders, broers en zus omdat ze het mochten, mijn ex, … uiteindelijk ga je het geloven.

   Dus besloot ik dat iedereen de bomen in kon, maar als je er dan weer mee geconfronteerd wordt is het eerste gedacht toch: “zou er tóch iets van waar zijn?”

 4. Like. 🙂

  • ms

   Like terug …

   Raar dat ik die knop wel zie, want hier op de reactiepagina ben ik ingelogd met mijn wordpress.com account.

 5. Dat zou mij nog onzekerder maken dan dat ik soms al kan zijn
  Slechthorend!

  • ms

   Ik mijd mensen omdat ik slechthorend ben. Maar dat blijkt geen hinderpaal om het over mij te hebben, al weten ze dan niet dat ik het toch niet ga horen.

 6. Hè bah wat zijn sommigen toch onfatsoenlijk…. Ik zou – denk ik – hardnekkig terugkijken en blijven kijken 😉 en vervolgens mijn man iets in zijn oor fluisteren, wat hij waarschijnlijk ook niet goed kan horen en hij dus hardop met een „wat zeg je?“ reageert

  • ms

   Dat deed ik dus wel en dat deden we ook, al was het enkel de vraag of Luc iets vreemd aan mij zag. Op dat ogenblik keken die twee wel al erg star voor zich uit.

   Luc zou ook wel luidop durven vragen: “wat zeg je?” maar hij had me begrepen.

 7. Het overkomt iedereen weleens. Ik ga er maar vanuit dat ze iets positiefs zeggen… verder kan je er toch niets mee. Tenzij er echt nog een veeg chocopasta naast je mond hangt…

 8. Het ligt er aan wat ik gebruik. Bie de laptop heb deze dingen, met de telefoon is er niets aan de hand. Op het tablet komt de laatste tijd het volgende verhaal maar het is een oudje, dat scheelt misschien.

  Deze site is niet bereikbaar
  https://wizzewasje.be/?p=86361?
  reply to com=83003#respond
  werkt even niet,of de pagina kan verhuisd zijn
  naar een nieuw webadres.

  ERR_HTTP2_PROTOCOL_ERROR

  • ms

   Ik ben gaan googelen. Ik vind één mogelijke uitleg. Werk jij in chrome? Er is een verwijzing dat het aan chrome zou kunnen liggen. Ik heb wel mijn cache geklaard, maar die zou normaal geen problemen bij jou mogen geven.

 9. Misschien verwarden ze jou met iemand anders. Dat kan natuurlijk, maar nog geen reden om zo te fluisteren.

 10. Ik kan niet goed tegen fluisteren. Da’s onbeleefd. Wie weten namen ze je voor iemand anders. Dan nog geen reden om te fluisteren.

  • ms

   Dat kan natuurlijk ook. Maar dan moet je daar nog niet zo geheimzinnig over doen. Ze kan ook gewoon vragen of je wel degelijk die of die bent … tenzij ze natuurlijk daarmee nog een rekening te vereffenen heeft.

 11. Al lang niet meer.
  Nu blijven de likes op deze telefoon ook weg.
  Is niet zo erg.

  • ms

   Het probleem is dat ik niks kan zoeken omdat het bij mij geen probleem geeft, niet op de laptop/firefox noch op de telefoon/chrome.

 12. Laat toch zitten joh, het is geen ramp.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén