Cheesecake

Cheesecake

Al meerdere keren had ik cheesecake gemaakt. En ja, ik maak bewust het verschil tussen cheesecake enderzijds en de kaastaart van bij ons.

En waar ik mijn eigen cheesecake wel lekker vond was ik toch wat ontgoocheld toen ik de klaargemaakte uit de Colruyt proefde. Die smaakte haast krek het zelfde.

Waarom zou ik de moeite nog doen?

Vorige zaterdag zette Querida cheesecake op tafel die zij had gemaakt …

Ik ben nu niet direct zo rooms meer dat ik “hemels” zou zeggen, maar het kwam er toch ferm bij in de buurt.

En waar die van mij de oven in moest, moet deze de frigo in.

Probleem! Waar was de springvorm? Had ik die misschien weggegooid? Die begon lichte roestsporen te vertonen en ik had me daar laatst wel wat vies aan gemaakt. “Ik denk het wel” zei Luc.

Ach ja, de silicone hartvorm bracht soelaas. Wat smaak betreft was er toch geen verschil tussen een hartvormige en een ronde cheesecake.

En dan vindt Luc mijn versie lekkerder.

Nu zo snel mogelijk een andere springvorm op de kop tikken.

10 comments on “Cheesecake”

    1. Ik ga ze afwisselend maken. Luc lust ze wel allebei, want toen ik zei dat hij zich niet moest opofferen met deze op te eten, heeft hij dat toch wel gedaan. 😉

Wat denkte daarvan?