Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Fluvius op bezoek

Vorige week vrijdag, na een zalig uurtje morgenzwemmen en een stapke ochtendwandelen, vond ik een kaart in de brievenbus.

De afgevaardigde van Fluvius was langs geweest om de meterstand op te nemen en wij waren niet thuis.

Dus berichtte de afgevaardigde van Fluvius dat hij op nieuw zou langskomen op 7 maart tussen kwart vóór acht en de middag, ogenblik dat hij ons ook niet thuis zou vinden, want dan zouden we bij Zoneke van kat-, hond- en paardenwacht zijn.

Luc sloeg groen uit. “Als je twee keer niet thuis bent” begon hij “maken ze een schatting”.

Dat zagen we niet zitten. Na de euforie dat we in de maand februari ⅓ minder verbruik hadden -mogelijk dank zij de nieuwe boiler- hadden we echt geen nood aan maar weer een schatting op basis van gegevens die ze via de oplichtende oplichter hadden bekomen.

Luc belde Fluvius en zei dat we zéker geen schatting wilden na al het voorgaande. We hoopten namelijk dat dat ⅓ minder verbruik vruchten zou afwerpen.

Er zou zeker geen schatting gebeuren, stelde Fluvius ons gerust, want de periode was nog niet voorbij.

Ze maakte een nieuwe afspraak voor gisteren, tussen 12.30 en 16.15u.

Wij waren op het appél.

Previous

De -valler

Next

Tinnitus en die dagen

12 Comments

 1. Nu hopen dat het inderdaad meevalt. Vorig jaar had ik minder energie gebruikt dan dat er aan voorschot was geheven. Het teveel betaalde werd op de maandrekening in mindering gebracht. En als beloning, de brief van het energiebedrijf was echt heel lovend, bijna juichend, mocht ik voortaan… meer voorschot betalen. Hoera! Ik moest er wel om lachen en mopperde niet. Vermoedelijk zal ik straks nog wel extra moeten afrekenen.

  • ms

   Dat hadden wij ooit ook al eens. Maar nu krijgen wij nog een afrekening binnenkort en ik denk niet dat ze rekening gaan houden met wat we te veel betaalden aan de failliete leverancier. Als ze dat wel doen … 👍

 2. Deze week hebben wij de afrekening van Eneco ontvangen. We moeten opleggen, maar al bij al valt het mee. Geen reuze bedrag zoals je over leest.

 3. En nu duimen dat de rekening meevalt. We knijpen hem allemaal nu de prijzen de pan uit swingen. Je mag dan wel minder verbruik hebben, de prijs is veel gestegen.

 4. Gelukkig niet op een schatting uitgelopen.
  Wij mailden de standen zelf door, de watermmeter met een fotootje. Handig.

  • ms

   Wij ook. Maar ééns om de vier jaar moet dat gecontroleerd worden.

   Waarschijnlijk dank zij allerhande sjoemelaars die de zaak willen bedotten.

 5. Jammer is dat. En onuitroeibaar. Grrrr…😠

 6. elsjeveth

  Wij gaan maar over op rooksignalen en koken vuurkorven 🙂 allez we zien wel. Door welke hond je ook gebeten wordt op dit moment dat doet evenveel pijn.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén