Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Onder de mensen komen

Zoals gezegd kleurde alles maar weer rood tot de dag dat we aan onze eerste deelname begonnen. Toen meldde de krant ineens dat het afvlakte, maar het zat wel nog hoog.

Ondanks dat de organisatie vroeg om mondmaskers te dragen waren er maar enkele goedgewilligen.

Maar soit, dat kon de pret niet bederven want -eerlijk is eerlijk- het deed zo’n deugd om nog eens onder de mensen te zijn.

In die mate dat wij, toen ze ons vroegen of we volgende week ook nog eens wilden en konden aanwezig zijn, wij volmondig “ja” hebben gezegd … voor zover covid_19 ons niet te stekken heeft. De incubatietijd is nog niet voorbij hé …

Ik zal blij zijn als we met zekerheid kunnen zeggen dat die wel voorbij is maar ik zal niet aarzelen om me weer ergens in te schrijven.

Previous

Het is weer zover

Next

De bijters

8 Comments

 1. Dat is goed nieuws, dat jullie weer onder de mensen komen. Je kunt niet de rest van je leven thuis blijven. Hier in mijn stad lijkt alsof er niets gebeurt is de afgelopen twee jaar. Hier en daar zwerven nog wat weggeworpen mondmaskers, een roedeltje jonge collectanten had nog zo’n anderhalve meter mat bij zich en ikzelf maak bij tegenliggers nog altijd extra ruimte. Ik ben benieuwd wanneer ook dat tot de verleden tijd behoort. Het enige is dat nu bij ontmoetingen afgetast moet worden hoe er begroet wordt, een knuffel, hand, iets met de knokkels of op afstand – iedereen heeft (nog) zijn eigen voorkeur. Ik ben ook benieuwd hoe lang dát nog gaat duren.

  • ms

   Stap voor stap terug naar het -bijna- normale leven. Het mondmasker blijft in de supermarkt en op drukke plaatsen. Kussen en handen geven wordt definitief afgeschaft. Een elleboog vind ik ridicuul, dat is te dichtbij. Een vuistje vind ik wel sympathiek en zal ik waarschijnlijk wel invoeren.

   Tijdens corona vond ik het best goed met ons twee en zoon en kleindochters, maar ergens is het afzonderen ook niet goed.

   Dus ja, mooi dat het weer kan. Alhoewel … we deden de maandelijkse boekenmaarkt toch ook al.

 2. Weer onder de mensen, ik vond het heerlijk.
  Vrijdag a.s. naar de schouwburg, in een volle zaal, daarna eten, mondkapje bij de hand…
  Dat het kan, het idee is al gord genoeg.

 3. Zal het de vrijheid zijn?

 4. elsjeveth

  Het voelt heerlijk om weer mensen te kunnen ontmoeten, te lachen aan een tafeltje in een cafe met elkaar, te merken dat afstand houden voor iedereen een andere betekenis heeft en most of all, we weer met respect met elkaar en elkaars gewoontes omgaan.

  • ms

   Ergens is het toch wel een gemis geweest, al ga ik niet op café omwille van de achtergrondgeluiden. Dan versta ik niemand.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén