Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De eerste keer

Na twee volle coronajaren dachten wij dat we alles hadden gehad. Neen, eigenlijk dachten we dat niet. We wisten dat we één onderdeel zoveel mogelijk hadden trachten te vermijden. Dat was gelukt … tot gisteren.

“Ik zou jullie moeten vragen om een sneltest af te leggen” zei ze. Ik dacht dat ik het in Keulen hoorde donderen en reageerde dan ook verbaasd. Ze bekeek me wat eigenaardig -waarschijnlijk zag ik er, ouder wordend, wat verward uit- en ze begon te herhalen.

Ik onderbrak haar met de woorden dat ze me dan wel zou moeten uitleggen hoe dat in zijn werk ging want dat noch ik noch Luc daar ooit mee te maken hadden gekregen.

Dat was hààr moment om verbaasd kijken -of zij het in Keulen hoorde donderen weet ik niet- en ze zag er ook wel wat verward uit maar ik weet dat niet aan haar leeftijd maar wel aan het feit dat ze daar met twee sneltestleken te maken kreeg en dat na de -inderdaad- volle twee coronajaren.

Eigenlijk was ze zeer behulpzaam, zeer vriendelijk en het kwam goed, maar ik vond het geen prettige ervaring.

Niet om de test op zich, maar omdat uit het hele voorval bleek hoe afgezonderd wij de laatste twee jaren geleefd hebben.

Previous

Opvallend!

Next

Het lokkertje

6 Comments

 1. De eerste keer dat ik zo’n testje deed, vooral omdat ik nieuwsgierig was hoe dat in zijn werk ging, was een heel gepuzzel met allerlei interessante onderdelen in zo’n zakje. De tweede, en laatste, keer deed ik omdat iemand erom vroeg en toen ging het veel sneller. Ik ken mensen die voor hun werk dagelijks zo’n test deden of misschien nog steeds doen. Dat is me bespaard gebleven.

 2. Ik heb al heel veel zelftests gedaan. Het werd gewoon routine. Dat moest ivm mijn werk en de zorg voor mijn moeder.

  • ms

   Ja, precies. Ik hoorde langs alle kanten over die zelftests maar we kregen er nooit mee te maken. Tot nu.

   Ik had daar zelfs helemaal niet meer aan gedacht met al die dalende cijfers en die code geel. Ik blijf wél nog altijd de mondmaskers trouw.

 3. Moest het echt? Ik dacht dat het alleen in ziekenhuizen nog gedaan werd.
  Over achterlopen gesproken.

  • ms

   In België is er een verschil in reglementering tussen Vlaanderen en Wallonië.

   Was het dat? Mogelijk.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén