“Weet je nog, dat jullie beloofden dat we voor mijn verjaardag nog eens naar Oostappen zouden gaan zwemmen? vroeg Ella nog voor ze goed en wel in de auto zat.

Natuurlijk wisten we dat nog, maar … er waren enkele redenen waarom ik niet zo een zin had in Oostappen. Luc en ik overlegden. We dachten en dachten. Een eventueel alternatief moest minstens zo goed zijn, liefst beter.

“Wat denk je van Sunparks in Mol?” vroeg Luc. Dat vond ik een geweldig idee. We waren al zinnens geweest daar eens een midweek te boeken, maar het feit dat het misschien zou tegenvallen na De Haan weerhield ons.

Amke en Ella wisten nergens van toen we gisterenmorgen in de auto stapten.

Achteraf vonden ze het zo een meevaller. “Volgende keer weer Oostappen?” vroeg ik. Neen, van Oostappen was geen sprake meer, ze willen liever terug naar Sunparks. En daar zijn wij niet rouwig om. Want zie je, wij ook.