Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ambiance verzekerd

Gisteren hard gewerkt. Doodmoe waren we er van.

Want na de perikelen om die nieuwe TV-box hier te krijgen, al deed B-post wat het beloofde en pootte het pakske in de pakskesautomaat zoals ik in de app bij “voorkeuren” had aangegeven, moesten we die wel nog zelf gaan halen.

En in het weekend beginnen wij niet met zulke fratsen, het weekend erop ook niet en dat daarna ook nog niet.

Gisteren dus. Ik krijg al de daver als Luc het heeft over samen die TV-box installeren. Ik zou er van gaan zweten en er was zelfs nog geen hitte.

Ik moest voorlezen wat hij moest doen en hij zou het doen.

Maar het probleem met Luc is … Er is niet echt een probleem met Luc, alleen kan die echt niet gewoon doen wat moet. Hij moet dat becommentariëren.

Ik heb dus de lange versie van dit verhaal maar ingekort om te eindigen met:

“En nu nog alles opnieuw instellen” zucht Luc. Dat heb ik hem met de TV zelf laten uitvechten. En dat deden ze met verve … dat uitvechten. Ik hield me Oost-Indisch doof.

Alleen bij het instellen van de ondertiteling op BBC voor de écht halve dove oren deden ze nog wat moeilijk maar ik heb alleen maar eens streng moeten kijken en de BBC heeft zich tijdig herpakt.

Previous

Luie gedachten

Next

Me and my double

17 Comments

 1. Ik mag zelf niets meer installeren of monteren wegens teveel vierletterwoorden en andere geluiden die ik dan maak.

  • ms

   Neen, vloeken en geluiden komen er niet aan te pas. Het gaat dan meer over opmerkingen zoals: “die denken zeker dat ik vier handen heb” of hij geeft een hele verhandeling over 1,92m groot en een spleet van 10 cm om een stekker in een stopcontact te krijgen dat haast tegen de grond staat en zo.

   Of hij gaat voorspellen wat er allemaal kan misgaan en zo …

 2. Vreselijk om zoiets samen te doen. Meestal lukt dat hier helemaal niet. Ik doe het of hij doet het.

  • ms

   Wel ja, het probleem zat er in dat de uitleg in mijn ingekomen e-mail zat en dat ik het dus eigenlijk beter alleen had gedaan. Maar de eerste aanduiding was: “bel nummer xxxx om de richtlijnen te volgen om de oude te ontkoppelen”. Met mijn oren?

   Uiteindelijk bleek de rest vanzelfsprekend.

   En het beste van het beste was dat we, na het installeren, zagen dat de uitleg aan de binnenkant van de doos zat.

   • 🤣 Ik mag er eigenlijk niet mee lachen, maar mocht je dit op een filmpje bekijken…

    • ms

     Je mag er wel om lachen, dat doen wij nu ook. Maar ik zit nog wat in de gevarenzone, want gisteravond bij het schrijven en het gniffelen wou hij toch nog snel even uitleggen waarom hij wou uitleggen dat hij het wou uitleggen.

     Maar de TV gaf al meer dan uitleg genoeg. 😉😂😂

 3. Doet me denken aan het ophangen kerstboomlampjes. Onenigheid gegarandeerd. 😆

 4. Vaak lezen de heren niet eens de gebruiksaanwijzing omdat ze denken het wel zonder te kunnen doen. Nu ik alles zelf moet doen, lees ik eerst heel de gebruiksaanwijzing door en ga dan stap voor stap de boel installeren . Dat gaat meestal het beste op die manier, tenminste als er een Nederlandse of desnoods een Engelse tekst bij is geleverd, want van chinees snap ik dus helemaal niets 🙂 .

  • ms

   Het zou simpel moeten zijn, maar de becommentariëring maakt dat het allemaal wat ingewikkeld gaat lijken. Ze doen het zichzelf -en ons- aan. 😂😂😂

 5. elsjeveth

  Zodra een dergelijk karweitje om de hoek komt verschijnen en Chris vindt dat hij dat uitstekend kan, maak ik me uit de voeten en ga een eindje om. Dit om een uitbrak van een bescheiden derde wereldoorlog te vermijden

  • ms

   Er zijn de dingen die Luc alleen doet. Er zijn de dingen die ik alleen doe. En er zijn de dingen die Luc wil doen maar vindt dat hij Morele Steun nodig heeft.

 6. Dingen installeren en een bungalowtent opzetten – daar staat en valt een huwelijk mee. 🙂

  • ms

   Normaal gezien gaat het vlot, het is maar als hij beslist dat ik moet zeggen en hij zal doen. Achteraf gezien had ik het best alleen gekund.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén