Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Dubbele lampgeschiedenis

Luc is een plichtsgetrouw mens. Als er iets aan het buitendecor scheelt, zoals kapotte straatverlichting of losliggende rioolputten, dan meldt hij dat.

Meestal komt men dat dan zeer snel herstellen.

De laatste keer niet. Nu de straatverlichting uitgaat tegen 23u zou je denken dat het er niet echt toe doet, maar zo een flikkerende lamp, die niet weet wat ze wil, valt ook niet bepaald onder de besparende noemer. Luc meldde het. En toen gebeurde er … niets!

Week na week na week ging voorbij en de lamp bleef flikkeren. Wij gingen al vermoeden dat ze, vermits ze elders de oude oranje lampen vervingen door nieuwe LED-lampen, daar bij ons ook gingen mee beginnen.

Op zekere ochtend stonden we op en was de lamp vervangen -oranje dat wel- en dat gebrek aan geflikker viel toch wel op, ja.

Twee dagen later, staan er mannen te werken aan de verlichtingspaal en Luc, die je wel wat nieuwsgierig kan noemen, ging op informatie uit. Ze kwamen de lamp vervangen door een LED-lamp … als enige in de straat.

Previous

De tweede Jim

Next

Over extase*

14 Comments

 1. Eén led lamp, toch al het begin van besparingen.

 2. Tss, dat is bijna een mop.🤣

 3. Gemeentediensten werken wel vaker langs elkaar heen, maar het lijkt me wel dat de verlichting maar bij één dienst thuis hoort, ach als die oranje lampen toch niet meer worden gebruikt, is één lamp ook geen groot verlies denk ik.

 4. elsjeveth

  Het begin is er. Voor jullie de première van een heuse LED lamp in de straat.

 5. Dat de LED lang mag meegaan en geen geflikker meer geeft.

  • ms

   Dat ze maar rap rond zijn met het plaatsen van LED-lampen overal, dan kan het licht ’s nachts misschien aanblijven. 😉

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén