Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Hier brandt de lamp … of niet

Ons huis staat op de hoek, op de hoek van de doodlopende straat voor het huis en de straat met de berg naast het huis. Dat houdt in dat er hier schuin voor het venster van de slaapkamer een straatlicht staat en schuin achter ons koerke ook.

Daardoor kunnen Slow en mske normaal ’s nachts over de palier naar de badkamer zonder het licht aan te steken. Die straatverlichting van daar vanachter geeft genoeg om het ganse binnenwerk van ons huis te verlichten.

Straatlichten die werken echter ook met lampen en lampen, zoals iedereen weet, die gaan soms ook eens stuk. Dat gebeurde ooit al met die lamp voor het huis en Slow, die altijd bezwoer dat hij niet kon slapen als het niet donker was, vond dat niet aangenaam. Die lamp daar vanachter is al meerdere keren stuk geweest. Dat vindt Slow ook niet aangenaam.

Want dan zouden ze het licht moeten aansteken en vermits Slow en mske slapen met het kostumeke waarmee ze geboren zijn, vraagt Slow zich af wat eventuele passanten op die berg zouden kunnen zien en strompelt in het donker over die overloop. mske zit daar zo niet mee en steekt gewoon het licht aan.

Dat wil zeggen dat Slow, telkens één van die lampen stuk ging, de maatschappij verwittigde die dan telkens sito presto de zaak kwamen klaren. Dat wil zeggen dat die hier iedere keer de dag daarna al stonden.

Nu was die achterlamp al sedert enkele maanden kapot, maar Slow deed niks. Hij dacht dat de maatschappij dat misschien zelf wel kon zien.  Tót die dag in september. Die dode duif was er te veel aan geweest en hij schoot in actie.

Sedertdien bleef het stil … en donker.

Gisterennamiddag, mske zat geconcentreerd te werken, ze dacht Slow ook, maar hij vloog ineens recht. mske schrok, ze had het zware geronk ook wel gehoord, maar hier passeert zo een  2 à 3 keer per dag wel een uitzonderlijk transport voor de mannen van de gaas die daar in het veld aan het modderen zijn.

Maar Slow wees naar het venster als had hij het licht gezien. Dat had hij dan ook, want hij zei: “de straatverlichting brandt”.  Dat is meestal een teken dat ze er aan werken. Hij stoof naar achter. Het is dus gedaan met lichten aansteken in putteke nacht om in hun floeren vaan over die palier te lopen.

Gisterenavond bedacht hij dat hij toch eens beter van bij de achterburen was gaan kijken wat er nu precies te zien is als dat licht op de overloop brandt. Goed op tijd zou ik zo zeggen!

Previous

Nog iets dat niemand weet

Next

Brood en spelen

5 Comments

 1. hahahaha, die gaan da jammer vinden dat dat licht gemaakt is jong! hahahaha!

 2. Hehe..ik heb zo ook al dingen meegemaakt hahahahaa zoals die timmermanswerkplaats die precies uitkeek op ons woonkamertje achter..waar ik me graag in de koude winters aankleedde ‘smorgensvroeg..ze zagen een omgekeerde striptease…maar toen ik het door kreeg toch maar niet meer hahahahaa!

 3. hihi dan hebben de buren een tijdlang een gratis show gehad!!

 4. gettie

  Geen “zedencommissie” aan de deur gehad of een andere instantie met een klacht over “aanstootgevende beelden” ? Dan zijn jullie in de nacht dus mooi om naar te kijken!
  Maar het kan ook zijn dat er zo een heimelijke buurman/buurvrouw jullie nodig heeft om zijn/haar fantasiekes te realiseren en dan vrees ik , jammer maar helaas, dat de brandende straatlamp heel vlug hulp zal krijgen om gedoofd te worden ! hahihaha.
  En Sloef waar lig jij dan tijdens deze nachtelijke tochten van jullie huisgenoten??

 5. In de nacht ? Dan blijf ik gewoon liggen, naast mijn bed. Het is nog niet koud genoeg om er in gaan te liggen.

  Tegen de ochtend aan ga ik hen tegemoet en dan ziet mske me wel. Slow niet, maar dan hoort mske dat wel.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén