Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De frisco’s

Als kind vond ik frisco’s maar niks. Maar ja, we kregen ze thuis dan ook niet, behalve de bevroren waterexemplaren die mijn moeder zelf maakte. En als we er met de speelpleinen eentje kregen, vond ik er dus niks aan, gaf ze weg, of at de chocolade op en gooide ze weg.

Gewoon een crèmeke van de crèmekar kregen we wel, maar dat kwam omdat de crèmeman een nonkel was van mijn nonkel. En in dat geval *censuur* en kregen Broer en ik een bolleke in een plastic potteke.

Zo bleef het, tot Luc en ik eens, bij onze thuisreis van Schotland te vroeg waren voor de ferry en in Newcastle wat gingen rondhangen en Luc verlangend naar een lekkere witte Magnum keek, die daar in die vrieskast lag. Voorzichtigheidshalve nam ik een “Magum Classic” nadat hij me beloofde dat hij die ook wel zou opeten als ik hem niet moest willen. Luc heeft die “Magnum Classic” niet moeten opeten.

Daarna kochten we zo af en toe kochten wel eens een Magnum, tot we eens, bij Zoneke, de doos in de diepvriezer zagen staan. De mini-frisco’s waren van het huismerk van de Colruyt en ze waren veel, maar dan echt veel, kleiner. We kochten ons zo een doos. Het probleem was dat we ons niet beperkten tot één stuk, we aten er twee.

Toen ik in 2019 de kilo’s ging aanpakken was het gedaan met welk ijs dan ook.

En in 2020 deed in de zomer een nieuwe gewoonte zijn intrede. We kochten schepijs en -raar maar waar- daar beperkten we ons wel tot één ijsje per dag.

Magnum was in de vergeethoek geraakt … tot we van KNO terugkwamen en Luc zei: “Willen we een Magnum halen om uw oren te vieren” en ik dat geen slecht idee vond.

Ondertussen hebben we al meer Magnum gegeten dan ooit voorheen. We waren op vakantie, we waren in Center Parcs, we waren in Sunparks en bij iedere lekkere wandeling beloonden we ons met een lekkere Magnum en het bleef niet bij de Classic. Er zijn wel meerdere -nieuwe- smaken en ik vind die met die gouden caramel uitzonderlijk lekker, terwijl Luc wat moppert want zijn favoriete witte vond -en vindt- hij er niet meer tussen.

We brachten terug de doos met de mini’s van Colruyt mee en ja, het voordeel(?) is nog altijd dat je er twee kan van eten op een dag.

Ene zou ook kunnen maar -eerlijk gezegd- dat doen we niet.


Previous

In mijnen tijd …

Next

En nog een beetje beton …

12 Comments

 1. Everyday staat uitnodigend op de doos. Tja, goede raad sla je niet in de wind. 🙂

  • ms

   Everyday staat ook op de doosjes kippenbouillon, maar dat drinken we nu echt efkes niet.

   Maar het is ook niet Everyday, want als ze op zijn gaan we niet speciaal om.

 2. De witte is ook mijn favoriet! Zijn die dan moeilijk te vinden tegenwoordig of worden ze niet meer gemaakt?

  • ms

   Ik heb geen idee.

   Maar het is wel zo dat noch in de winkel waar Luc er ene opdeed om mijn oren te vieren, noch bij Center Parcs, noch bij Sunparks die gewone witte te vinden waren.

   Als ik er aan denk ga ik straks eens in de Colruyt kijken of ze ze daar nog hebben.

   En indien niet, zouden we al moeten gaan informeren of ze inderdaad niet meer gemaakt worden.

 3. Jammmm, het water loopt me in de mond. Dat je vroeger alleen waterijsjes kreeg, jammer hoor. Die lust ik nog steeds niet.
  Ik koop wel eens cornetto’s van een huismerk. Ze voldoen maar daar is alle mee gezegd.
  Voor aanstaande weekend worden het weer magnums. Misschien grote, of een doos met kleinere in diverse smaken. Dan proeven we er twee. 😉
  Ik verheug me er al op.

  • ms

   Wel die kleintjes zijn ook erg lekker, maar ze zijn wel erg klein.

   Ik kijk straks eens bij dozen van Magnum, maar ik weet niet of er daar niet enkel één smaak per doos in zit. Ik moet dat assortiment toch eens van dichtbij bekijken. 😉

   Een cornetto? Eigenlijk niet. Ik at ze wel al een paar keer als iemand er ene opdeed of als er geen andere keuze was.

 4. Als het heel warm is wil ik nog wel eens een waterijsje eten, er liggen er nog een paar hier in de vriezer, maar room ijs daar doe je mij geen plezier mee. Fijne donderdag en geniet van je ijsje.

  • ms

   Volgens mij zijn waterijsjes gewoon ijsblokjes met een smaakje. En dan heb ik liever een ijsblokje zonder smaakje. Daar kan je ook nog je nek mee afkoelen.

 5. elsjeveth

  O zo zalig die witte magnums. Maar een waterijsje verkoelt toch meer

 6. Ik haal er regelmatig van de Colruyt voor het buurthuis waar ik vrijwilliger ben. Hier ten huize van houden we het bij schepijs en waterijsjes.

  • ms

   Schepijs vinden we ook lekker en daar combineren we wel meerdere smaken. Maar momenteel zijn het frisco’s. En de volgende week ook nog. 😉

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén