Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Gestoken

Oepekee! De spuiten!
Het is tijd! Pak ze mee
Jassen aan, Naar buiten
Haast je wat! Weg!

Astemblief, goed mikken
Assistentsteekmadam
Twee armen. Twee prikken
Zwaar karwei … Ség!

[© ms – 20 oktober 2023]
____________________
Ollekebolleke

Previous

Beestjes

Next

Derde keer, goeie en laatste keer?

10 Comments

 1. peter grey

  ‘Assistentsteekmadam’. 🙂 Die ga ik onthouden voor als ik een prikje ga halen. Of eigenlijk drie (ook in een in mijn linkerbeen) want hier in Nederland hebben we nu ook Kokken. Die zijn heel gevaarlijk, schijnt het, want ze toveren je longen weg. Ik weet niet of ik het helemaal goed begrepen heb. Ik hoop wel dat ik een lolly krijg na afloop of anders een afwasbare tattoo.

  • ms

   Wij kregen een vaccinatie tegen pneumokokken in 2019.

   Nu is het mogelijk dat we na vijf jaar -volgend jaar dus- nog een herhalingsinenting krijgen met zelfs de uitgebreide mogelijkheid in de toekomst van een extra steek om de vijf jaar1.

   Een lekstok kregen we echter niet een afwasbare tattoo … Ik ben niet zo voor tattoos. We moesten alleen maar niet betalen.

   ____________________
   1 BCFI

 2. Spuiten maar! Wat moet, dat moet.
  Maar een lolly is er niet bij. 😥

  • ms

   Ik denk dat ze dat zelfs niet meer aan kinderen geven omwille van de suiker en andere rommel waarmee die gemaakt worden.

 3. Zo, die zitten erin.
  Wij zijn pas halfweg november aan de beurt voor de vaccinaties tegen gewone griep en covid. Mijn echtgenoot kreeg vorig jaar ook die tegen longontsteking. Ik kom daar nog niet voor in aanmerking.

 4. Ik heb van de huisarts een mail gekregen met de uitnodiging om me te laten vaccineren tegen de griep. Die zal ik waarschijnlijk halen maar zeker is het nog niet.

  • ms

   Jaren geleden vond ik het ook niet nodig. Maar omdat Luc toen zo vaak een bronchitis kreeg vond de dokter het wel aangewezen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén