Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Iet plezant doen … maar

Er was een tijd dat we in onze kindertijd uitgenodigd werden als grootmoeder -en later tante- “kermis hield”. Dat betekende dat de familie uitgenodigd werd voor een etentje, waarbij de volwassenen praatten en bleven praten en wij, als kind, op hete kolen zaten om naar die kermis te gaan.

En als het dan eindelijk zo ver was, dan liepen we een rondje over die kermis en dan werd het al donker en moesten we naar het station, want we moesten de trein naar huis halen.

Later heb ik nooit geen plezier meer beleefd aan kermissen.

Maar het gaat me nu vooral over de belofte aan iets plezant, waarbij je je éérst door een oeverloze saaiheid moest wroeten.

Het is niet hetzelfde, maar Luc doet een ietwat in dezelfde zin. We gaan op uitstap. We gaan een prettige uitstap maken. Echt wel. Ik kijk er naar uit.

En dan, zo op het moment van vertrek, of pas in de auto, of ergens als ik er niet meer op bedacht ben zegt hij: “Eigenlijk zouden we in de Colruyt moeten binnenspringen voor dit of dat”. En je kan niet geloven hoeveel Colruyten je zo onderweg kan tegenkomen.

Over Luc en de Colruyt had ik het ook al meer, maar op sommige momenten doet dat me echt wel aan die kermissen van vroeger denken.

Previous

Ga naar huis

Next

Het -dagelijks- Brood

8 Comments

  1. Kermis, vroeger was dat echt iets om naar uit te kijken. Nu vooral krankzinnige apparaten die mensen misselijk maken tegen betaling. Lawaai, zoetigheid, jonge mensen. Niks voor mij meer….

    • ms

      Het heeft voor mij nooit iets betekend. En dat had niks met de kermis op zich te maken, maar met omstandigheden. En nu, zoals je zegt, met wat er nu op de kermis staat heb ik er ook helemaal geen zin meer in.

  2. elsjeveth

    Tja…mijn zusje in Spanje heeft daar ook een handje van.
    We maken een dagtripje naar een plek die zo mooi etc. is.
    En dan ah als we daar toch zijn kunnen we meteen even naar de Mercadona daar want die hebben zus en zo wijn en zus en zo worst.
    Resultaat dat we zeker een uur kwijt zijn in een supermarkt.
    En weet je wat…ik trap er iedere keer weer in

  3. Vroeger als er kermis in Rumbeke was gingen we bij mijn ouders eten. Dan kregen ik en later de kinderen hun drinkgeld om naar de kermis te gaan. Dit weekend is het hier kermis in Roeselare. Mij zullen ze niet zien. Da’s meer iets voor koppels met kleine kinderen.

    • ms

      Wij gingen het laatst toen de kleinkinderen hier waren.

      Maar “kermis houden” hield ook in dat ze hier of daar nog iets gingen drinken. Dat kon gezellig zijn als je tenminste uit hetzelfde dorp kwam want anders zat je er maar voor spek en bonen bij. 🫤

  4. Dat is ook niets voor kinderen: eerst de groten en als die tijd/zin hebben mogen de kinderen even.
    In mijn vroegere dorp was geen kermis, dus gingen we naar een volgend dorp.
    Eén rondje met de zweefmolen, ijsje en weer naar huis want ‘het is zo’n eind lopen’.
    Als tiener heb ik het er driedubbel van genomen. 🙂

    • ms

      Ik dus niet. Het kon en mocht niet.

      Wel met moe en va en twee broers en zus mee. Lekker met ons viertjes in één zitje in de rups, zodat ik de kleintjes kon tegenhouden.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén