Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De onbekende nummerpolitiek

Sedert Slow en mske samen zijn hebben ze reeds allerlei mistoestanden gekend van stalkers en anonieme bellers.

Lang geleden werd zowel aan Slow als aan mske aangeraden het gsm nummer te veranderen of niet meer op te nemen bij enig vermoeden van foute boel.

Natuurlijk slijt zoiets en een paar jaar terug namen Slow en mske terug alle oproepen op. Tot ze geconfronteerd werden met de oplichting via telefoon en enkele aanverwanten.

Dat zal nu, efkes denken, toch wel bijna een jaar zijn dat onbekende nummers of nummerloze nummers niet meer worden beantwoord. Eén keer heeft mske de telefoon opgenomen zonder er bij na te denken. En ja, foute boel, ze had weeral iets gewonnen.

Nu hebben ze een aanhoudende beller mét nummer. Gisteren belde hij vier keer, vanmorgen ook al eens. En dat is te veel van het goede. Dus nam mske de kapotte gsm, zette hem op anoniem en belde zelf op. Ze kreeg een keuzemenu: Engels, Frans, Duits of Nederlands, maar geen naam.

En de lotto hebben ze niet gewonnen, dat heeft Slow gecontroleerd. Ze gaan die oproepen dus niet beantwoorden of het zou moeten zijn dat het één van jullie is.

Previous

Logica

Next

Exhibisionisten

8 Comments

 1. Hallo Sloef en Mske,
  ben eindelijk weer bijgelezen.
  De kleinkinderen slorpen me helemaal op en het bloggen staat op een erg laag pitje.
  Tja, tegenwoordig kan je niet voorzichtig genoeg zijn, sommige zijn zo vindingrijk om aan (andermans)geld te komen!
  Lieve bloggroetjes.

 2. Een keuzemenu? dan zal het in ieder geval al geen particulier zijn..wij hebben dat in ieder geval hier niet! Maar ja..wij zijn dan ook geen meertalig landje hahaa!
  Ik neem wel aan maar hang meteen op als het iets van telefonische verkoop van wat dan ook is, zelfs van goede doelen ( die erg actief zijn op het moment via de telefoon)..vind het zelf enorm onbeleefd en ik voel me er niet lekker bij, maar ze zijn wel héél erg volhardend en bovendien zelf ook erg cru als ze doorkrijgen dat je echt niet te vermurven bent..en ik heb geen zin om zo behandeld te worden als ik zélf gebeld word. Als ik een ander lastig val mogen ze dat doen, maar andersom vind ik dat echt van de gekke.

 3. Sloef goede middag…

  jaja…plaats in uwe zak winnen en wanneer ik merk dat het een ‘ anonieme ‘ beller is, knip ik ineens af en als er iemand anders heeft afgepakt, antwoord ik dat ik met geen onbekenden ( die hun naam niet opgeven ) spreek ! Fijne groetjes )pepino

 4. ’t Weer de tijd van het jaar precies. Ben dan toch niet de enige die er mee sukkelt…

 5. bea

  Van zo’n oproepen heb ik geen last, gelukkig.

 6. Ik neem wel op maar zeg beleefd als ze hun litanie beginnen dat het me niet interesseert en als ze blijven doorratelen zeg ik nog eens maar wat luider dat het me niet interesseert,wens hen nog een goedendag en leg toe.Ik vind zo’n telefoontjes echt een inbreuk op mijn privéleven en die bellers zijn soms nog brutaal op de koop toe.

 7. it wasn’t me

 8. Kan er niet over mee spreken Ik gebreuk mijn gsm niet zo veel,en met het vast toestel zeg ik vlug “verkeerd verbonden ”

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d