Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Reuzenstoet

Ze kwamen er dus voor naar huis. Speciaal daarvoor op een zonnige zaterdag, voor die zondag met een 50 à 60 reuzen.

Die kwakkelzomer strooide roet in het eten. Was die zaterdag dan mooi en zonnig, de zondag begon slecht. Er was geen belbus. De taxi was nog maar eens niet te bereiken. En de fietsen werden terug gestald want het regende. Op het allerlaatste ogenblik, die taxi nog altijd niet terug gebeld hebbende, heeft Slow maar een andere gebeld waar ze anderhalve keer meer mochten aan betalen maar ze zijn er toch maar geraakt.

Ge moet er niet zot voor zijn, maar het helpt wel. Dat is zo een halvelings spreekwoord dat die dag echt wel op een hele hoop mensen sloeg. Want door de kletsende regen liepen ze, de reuzenbouwers van de veertien dorpkes en hun 17 reuzen en de fagadengs, door de straten van Landen richting Marktplein waar ze hun respectievelijke peters en meters met hun gevolg gingen oppikken om dan terug naar de EMI te stappen voor de reuzendoop.

Het Preutelmadammeke, meter van de vuurman van Laar, kon er niet bij zijn. Dat hebben we van horen zeggen. Maar de honneurs werden waargenomen door haar dochter.

Het regende en bleef regenen en bij hun tocht richting EMI hadden ze de wind op kop zodat op sommige plaatsen op het traject mensen stonden die zegden: “pas op voor de wind”. Dat kwam meestal waar ze in een meer open gedeelte kwamen en die grote mannen en vrouwen, ja, die pakken meer wind dan de mensen.

Slow heeft gefilmd. De montage die hij maakte om op het blog te zetten dient enkel om er zekere van te zijn dat we elke reus in beeld hebben. Wat goed zichtbaar is, is wel dat het een echt gevecht tegen de elementen is.

Eén ding vinden we spijtig hoor Slow! Dat de kop van Pepijn, als laatste reus, niet beter in beeld komt. Wat een mooie reus is dat geworden.

Ge moet er niet zot voor zijn, maar het helpt wel.

Previous

Nichtje en de vorderingen

Next

Verleert ge’t of verleert ge’t niet?

10 Comments

 1. slow

  Hier zie se zage…., euh sloef Pepijn

 2. Zooo..nou, daar hadden jullie het achteraf dus best wel voor over denk ik, om in die regen te moeten staan..wauwww…wat een stoet..een reuzenstoet in meerdere opzichten hè!

 3. ms

  We gingen eigenlijk mee in de stoet. Slow niet, die ging hier en daar staan filmen. Er zijn nog hopen filmkes … ook over het doopfeest zelf in de hangaar als iedereen binnen – en droog – zit, reuzen incluis.

 4. Waren jullie niet al gedoopt genoeg dan..tijdens de tocht erhéén?

 5. ms

  Wij wel! Die reuzen blijkbaar nog niet.

 6. Echt vlaams hé een stoet van reuzen!

 7. ms

  Het was niet echt enkel een Vlaamse bedoening. Er waren reuzen uit Lincent maar ook uit Nederland. Mensen en reuzen uit Tilburg en ook de reuzen van Oisterwijk, Moergestel en Heukelom met gevolg.

  Ook in Frans Vlaanderen bestaan ze nog. Jammer dat ook zij niet vertegenwoordigd waren.

 8. Ik moet de mensen die de reuzen dragen altijd bewonderen want het is zwoegen,ook al wisselen ze regelmatig

 9. Zo’n grote reuzenstoet heb ik nog nooit gezien.En proficiat voor de filmer. Je kunt ze allemaal goed bewonderen grote en kleine reuzen en Pepijn nog eens extra!! Wat jammer van het weer ,dan haken de mensen nogal eens af om te komen kijken .Al dat werk dat daaraan is gedaan ,de uurtjes zijn niet te tellen ,denk ik.

 10. jammer dan als het zulk weer is… maar petje af voor slow! alles in beeld ondanks de regen en ja pepijn ook

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: