Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Taxi!

Na dat laatste Ijselavontuur in Nederland toen de steinen uit de grond vroren en Slow en mske maar met iemand anders naar huis kwamen omdat ze anders te voet van het station naar hier konden, zocht mske het taxibedrijf op dat met zijn taxi’s aan het station staat.

Ze informeerde zich, om zo te zeggen. Ze vroeg de prijs en vertelde dat het soms kon zijn dat ze ’s zondags heel erg laat nog een taxi wilden. Dat was geen probleem zei die brave meneer. Ze moesten dan maar bellen als ze in Brussel waren, dan regelde hij dat wel, want op zondagavond, dan staan de taxi’s niet aan het station te wachten, oh neen.

Ondertussen had een andere brave meneer tegen Slow verteld dat hij ook bij een taxibedrijf werkte en Slow had die gemaild maar helemaal geen antwoord gekregen.

Zo gebeurde het dat Slow en mske op een mooie maandagmorgen om vier uur opstonden om met hun fiets volgeladen met hun bagage naar het station van Landen te rijden. Zo vroeg zijn er namelijk nog geen bussen hier te lande. En zo gebeurde het ook dat mske op die zondagavond de weerslag voelde aankomen en aan Slow vertelde dat ze de taxi ging bellen omdat ze geen zin had om met die fiets, met bagage overladen, nog eens dat tochtje naar huis te maken. Ze zouden dan wel op maandag met de belbus oprijden om met die fietsen terug te komen.

Maar mske vond dat nu toch zo erg van zo laat nog naar een taxibedrijf te bellen, dat ze niet wachtte tot Brussel. Ze belde vroeger om aan te geven met welke trein ze zouden arriveren. Ze kreeg de voicemail! Ja … wegens afwezigheid.

Ze zijn met hun fiets volgeladen terug gekomen. En als die taximannen denken van nu nog iets aan Slow en mske te verdienen, dan mogen ze rap wat anders denken, want als het alleen in de dag is dat ze rijden, dan hoeft dat niet, dan zijn er bussen ook. Nàh!

Ik weet wél dat ze hier alletwee lopen te sniffen en snotteren. Of dat nu iets met die taxi te zien heeft, dat weet ik natuurlijk ook niet.

Previous

Smoelentrekkers

Next

Beschermd: Het verschil zit hem in het hoofd en niet in de difference

8 Comments

 1. Nu zijn er wel heel veel vervelende dingen gebeurd met taxichauffeurs in de avond- en nachtelijke uren..de goeden moeten blijkbaar onder de kwaden lijden?
  Nam heel vroeger weleens een taxi vanaf het station naar huis..in de tijd dat we geen auto nog hadden. Hoevaak ze eerst verkeerd reden dan..dat we ze zélf erop moesten wijzen..en dan kwam er een smoesje van ‘oh ik verstond die en die straat’..en die meter maar lopen..!

 2. ms

  Het is maar dat die fiets zo wiebelt als het bergaf gaat.

  En dan heb ik nog geluk dat ik die rugzak er op krijg. Slow rijdt met twee tassen en dat vind ik wel gevaarlijk (nu niet bepaald om 4 u in de morgen of om middernacht, maar toch). Dus die moet zo snel mogelijk ook een rugzak hebben en dan kunnen de taxichauffeurs veilig in hun bed gaan liggen.

 3. Hhahaa..ja precies..die willen veilig in hun bed liggen!
  Ja..het is natuurlijk onzin..als je dat werk doet, moet je de risico’s er (blijkbaar) bij nemen en klaar staan voor de mensen die je diensten nodig hebben..maar ik bedoelde maar te zeggen dat er aan elk verhaal meerdere kanten zitten hè.

  Maar het leek me zéker geen pretje om met zo’n hoop bagage op je fietsje te moeten gaan zitten..en dan nog zo laat.

 4. Amke

  ma mske koopt u dan zo’n kinderwagen om achter uwe vlo te hangen.Daar kunt ge veel in kwijt. Ma hang dat dan wel achter slow zijne vlo. Als ge dan te moe zijt om zelf te fietsen kunt gij daar in gaan zitten

 5. Ella

  Dat is een goed idee. Dan kunnen wij daar in het vervolg ook in gaan zitten. Zo moeten wij ook niet meer trappen.

 6. ms

  Helaba gijle!

  Geraken jullie nog met twee in zo een kinderkar? Want anders kopen we een grotere, dan kunnen we afwisselen. Jullie rijden en Slow en ik daar in!

 7. Koop maar zo’n grotere dan hoor..twee van die ouwe mensjes..die moeten getrokken worden binnenkort, dat kan bijna niet anders!

 8. hahaha dat is de oplossing ene vlo met ene sidecar er aan maar in jullie geval dan wel achteraan ! Maar het is niet leuk dat je geen beroep kunt doen op een taxi op een nachtelijk uur.Hier zijn er taxi’s die mensen ’s nachts naar de vlieghaven brengen in Brussel maar dan moet je wel op voorhand reserveren. Dat moet in jullie geval toch ook mogelijk zijn !

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén