Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Enne …

Misschien heeft iemand zich al afgevraagd hoe het nu met de clematissen is gesteld. Tja, Slow en mske hebben die dus maar enkele dagen voor hun afwezigheid gekocht en uitgeplant. Echt ideaal was dat niet.

Zijn ze er nog? Hebben ze die week overleefd? Wat gebeurde met de clematissen?

Toen Slow en mske thuis kwamen was één van de eerste dingen die mske deed, naar mij moet ze niet komen kijken, ik ga wel op de derde trede zitten, zodat het eerste wat ze ziet, ondergetekende is, met een klein hartje die achterdeur open maken en naar die clematissen gaan kijken.

En wel, die ene, de grootste, stond vol met knoppen waarvan één op bloeien stond. De andere, de kleinere, de zo wat verneukelde, had meerdere nieuwe scheuten gemaakt.

Waren de planten blij dat Slow en mske er waren? Blijkbaar wel, want reeds na één dag kregen we dit te zien:

En nog een paar dagen later, zag hij er zo uit:

En er staan nog veel knoppen aan. Van de andere, de kleinere, niet meer zo verneukelde, hebben we geen foto genomen.

Feit is, dat mske dringend op zoek moet naar de nodige klimrekken voor beide planten en dat, dat had ze zo snel niet verwacht.

Previous

Het malheureuse bloeske

Next

L127

8 Comments

 1. Ahaaa..is dat niet de Nelly Moser? die staan daar dus prima hè..em hoéven wellicht misschien niet eens zoveel water!

 2. ms

  Die lijken blijkbaar erg op elkaar, maar het is niet Nelly Moser, het is de Comtesse de Bouchaud.

  De andere, die niet bloemt, vermeldt enkel “white” op het kaartje. Een witte dus, met dubbele bloem, maar ik denk dat ik die dit seizoen niet meer te zien krijg. Hij heeft nog geen knoppen, maar groeit wel mooi op.

  Dit zou hij moeten worden:

 3. Oh..ik twijfelde al want bij de Nelly Moser zit het donkerder roze meer in het midden van het blad en bij deze meer aan de zijkanten. Die witte is ook mooi..zou best kunnen dat die gewoon ‘white’ héét hoor!

 4. ms

  Als ik google op clematis white krijg ik dus enkele bloemen, geen dubbele. Ik zal moeten afwachten wat het uiteindelijk wordt.

  Er was nog een derde variëteit, maar daar heb ik geen plaats voor, misschien wél, maar overdaad schaadt en nu zal het net goed zijn (als ze verder zo goed blijven gaan).

 5. Je kunt zo op het plaatje niet zien hoe groot die bloem wordt..maar als ik google zie ik een clematis montana double delight die het weleens zou kunnen zijn..maar de clematis montana is wel een kleinbloemige. Niks mis mee hoor, want hoe kleiner de bloem, hoe meer er aan de struik komen en dan wordt het dus een wolk van bloemen!

 6. De clematis zet zijn beste beentje voor om je impressioneren met al die bloemen.

 7. Het voornaamste is dat beide clematissen het naar hun zin hebben en volgend jaar zul je kijken naar een wolk van bloemen!!Zorg dan maar dat je een groot klimrek heb tegen die tijd!

 8. Ik heb ze ook gehad, ze werden zo groot dat ik ze moest snoeien, en dat hebben ze niet overleeft.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: