Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een niet zo vriendelijke gedachte

De laatste tijd hangt de stress hier in dikke wolken in huis. mske heeft er zelfs buikpijn van.

Gisteren viel er ineens een deel van die stress weg. Niet alles, dat kunnen ze ons toch niet gunnen natuurlijk, maar kom, het was genoeg om ’s avonds genoeglijk op de zetel te gaan hangen en in Slow’s armen naar TV te kijken.

En dan is er een flauwe plezante die vindt dat hij tussen 22 en 23 uur belleketrek, in ons geval bellekeduw, moet komen doen, zodat Slow vraagt: “is er gebeld?” en mske nog net de laatste: “ding dong ding dong” hoort.

Het eerste waar mske aan dacht? De flikken. Ze dacht dat er wat met … maar néén, daar wíl ze helemaal niet aan denken.

Slow deed open, mske stond achter de deur voor als er iets fout zou gaan er ene nen doef in zijnen nek te geven. Er was dus niemand niet.

De ontspannen sfeer was weg. mske kon zich niet meer concentreren op de TV. Eerlijkg gezegd vindt ze belleketrek één van de dingen die niet kunnen. Waarom? Omdat diegene die binnen zit wel verplicht is om open te doen omdat diegene die binnen zit niet kan weten wie buiten staat.

En dan hoopt mske dat diegene die gebeld heeft dezelfde stress mag meemaken maar dan vier keer erger.

Alleen spijtig dat ze niet echt een heks is of ze sprak een vloek uit.

Previous

Een snee of twee

Next

De symptomen

10 Comments

 1. Het is in ieder geval wel erg laat voor onschuldig kattenkwaad van kinderen…dus is het óf dronkemansgedoe óf pesterij… bijzonder vervelend is het sowieso!

 2. ms

  Dat is juist wat ik zo storend vind. Ze hadden ons gezegd dat die “van het dorp” erg op zich waren. Na acht jaar hebben we ondervonden dat dat zo is. We hebben dus weinig contact met hen maar ook niet op een negatieve manier.

  De zaal? Ik denk dat het voor iets uit de zaal nog wat vroeg was. En bovendien heb ik niet gemerkt dat er in de zaal wat te doen was. Nu merk ik dat meestal niet omdat ik niet met mijn neus achter het gordijn sta te loeren, natuurlijk.

  Eén keer, maar dat was een namiddag, werd er gebeld. Ik doe open en ook niemand. Ik doe de deur dicht en stel me wel met mijn neus achter het gordijn en toen kwamen ze achter de plakken van de zaal (eigenlijk zijn dat die van de buren hier schuin over) al giechelend de straat op gerend. Zo een drietal in de puberjaren.

  Ik hoop dat het eenmalig was, maar het is wel toevallig dat het weer net moet gebeuren als ik het echt niet kon hebben.

 3. Ja precies…meestal kan je over dat soort dingen je schouders wel ophalen, maar soms is het net teveel hè.
  Enfin..maar van je afzetten denk ik..het is beter dít dan de flikken met een rottig bericht nietwaar!

 4. ms

  Zie je! Een mens is toch rap content hé. Zelfs met stommiteiten kan je blij zijn.

 5. best wel laat voor kattenkwaad van kinderen. Ik herinner mij nog dat ik vroeger soms belleke trek deed, spannend dat ik dat vond!

  Nu vind ik het zelf ook maar lastig als iemand belleke trek doet. Maar er zijn ergere dingen. Een paar jaar geleden heeft iemand midden in de nacht een krant in onze brievenbus gestoken en die in brand gestoken. Wij hebben toen geluk gehad dat die brand uit zichzelf is gedoofd en dat die niet op de isolatie van het huis was overgeslagen. Wij hadden zo’n ingebouwd brievenbus in de muur maar die was nog niet volledig af waardoor de isolatie nog bloot lag.

  In de buurt waren er zo meerdere brievenbussen in brand gestoken.

 6. Hey MS’ke, prijs je gelukkig dat het maar een onschuldig belletjetrek is, hoewel ik best kan aannemen dat het vervelend is. Je verwacht niet dat ze op zulk uur nog gaan bellen en het irriteert je. Hier in de buurt hebben ze onlangs ’s avonds op verschillende plekken ingebroken. Tactiek was: aanbellen bij de mensen en als ze iets hoorden, waren ze ribbedebie alvorens de bewoners de deur effectief geopend hadden. Kwam er niemand, dan wisten ze dat de kust vrij was. Vind het zo akelig allemaal he en ik laat nu altijd het licht branden als we ’s avonds weg zijn. Maar je weet niet altijd wat over je hoofd hangt he.
  Lieve groetjes.

 7. Hoe later op de avond, hoe meer kans op slecht nieuws… gelukkig gebeurde er niks ergs!

 8. Euh, heb ik eigenlijk ook redelijk wat gedaan in mijn kinderjaren.

 9. Eerlijk ,hier hebben we dat nog niet meegemaakt.We wonen ook niet in een echte passage straat en ’s avonds is het hier best somber en donker.Dus belletjetrek is hier niet zo leuk.
  Alles wordt hier ook flink afgesloten ,want omdat we dicht bij een grote baan wonen( een ideale vluchtweg ) wordt er in onze buurt veel ingebroken( of gepoogd).Ik ben nu geen bangerik van nature,maar van zoiets zou je toch de hennetik krijgen (zowel van belletjetrek als van inbraken).

 10. erg ambetant is dat
  maar in een appt wel gemakkelijk, dan zeg je eens hallo door de parlofoon en geen antwoord is niet opendoen, voila opgelost

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén