Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Hé! Die kennen we!

’s Morgens, zo net als ze uit bed is, leest mske de internetgazetten. Ze had: de titel al zien staan bij “Vandaag” en bij de “Gazet van Antwerpen”, maar lokaal nieuws is niet direct iets waar ze zich gaat in verdiepen.

Toen ze echter beneden het rijtje gazetten kwam en daar ook: “Kloosterzuster gaat inbreker te lijf met aftrekker” bij “Het belang van Limburg” zag staan, klikte ze er toch maar op. Het was toch zaterdag, ze had toch tijd.

De “held” zelf kent ze niet, maar één van beide andere zusters wel. Ze zat daar namelijk in het zesde leerjaar bij.

Previous

Gevolg van stress

Next

Keizer Karel en de leerplicht

6 Comments

  1. Slechte herinneringen lees ik in dat oude postje.. maar ik zat verbaasder over dat ‘aftrekker’..wij noemen dat gewoon een vloerwisser of -trekker want áftrekken.. euhmm.. daar weten de nónnen volgens mij maar bár weinig van! hahahahahaaa!

  2. Een speciaal ras die nonnen! En zeker na het stukje dat ik gelezen heb.Ze zijn aan het uitsterven.

  3. ms

    @ mizzD: eigenaardig hé. Aftrekker is bij mij zo ingeburgerd dat ik echt “vloerwisser” een raar woord vond/vind. Maar als ik dan verder denk is “ruitenwisser” al even gek.

    Boekje over “taal” schrijven?

  4. Was die non dan nog zo goed kenbaar?

    PS het andre mail eens geprobeerd

  5. ms

    Haar naam wel hé! Zo lopen er geloof ik niet veel nonnen met die naam.

  6. Gettie

    En wij mogen dan op de boekenbeurs aanschuiven om een gesigneerde versie van het nieuwe,uiteraard mega populaire,taalboek te laten signeren! haha

    Oh, ja dat nonneke, als het haarzelf aanbelangt kan ze wel kranig zijn. Ben benieuwd hoeveel jonge levens ze destijds naar de verdoemenis en hel en vagevuur verbannen heeft.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén