Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De belastingen

Zoals gezegd: de uitleg over die brief van de belastingen.

Het is een paar maanden geleden dat mske dacht dat het aanslagbiljet toch lang op zich liet wachten. En toen kwam het op het nieuws. Daar meldden ze dat, wie zijn of haar aanslagbiljet nog niet ontving, best eens ging kijken bij zijn of haar bank of die niet bij Zoomit stond.

“Potverblekke!” dacht mske en haastte zich naar haar internetbank en klikte Zoomit aan. Niks belastingen.

Ze belde dan maar naar de boekhoudster die zei dat zij niet met Zoomit werkte en ze zei ook: “ach, maak je maar niet ongerust, ik heb het mijne ook nog niet ontvangen”.

Nu dus die rappel! mske belde de belastingen. Ze deden niet moeilijk, mske krijgt nu terug twee maanden de tijd om te betalen, mits de nodige interesten natuurlijk. Maar dat aanslagbiljet is inderdaad niet met Zoomit gegaan maar per post.

Maar, wisten ze bij de belastingen te vertellen, als je zoiets nog eens meemaakt, kan je best inloggen op Myminfin en daar kan je al je financiële gegevens terugvinden. Goed dat ze dat op tijd zeggen natuurlijk, maar allee, mske is gaan kijken en daar staan alle aanslagen van de laatste jaren mooi op een rijtje en nog wat meer informatie, die mske niet moet opzoeken omdat ze het zo ook wel weet.

Alles in orde dus, alleen … waar is ons aanslagbiljet naartoe?

Previous

… en dat is niet eerlijk

Next

Publiciteit voor ons? Anti-publiciteit voor hen jà!

6 Comments

 1. niet hier! Wel dat van onze buren in onze bus

 2. Heb je nog steeds diezelfde postbodes? Het gaat hier ook echt van kwaad tot erger hoor met de postbezorging! M’n nichtje verkoopt veel via Marktplaats en heeft nu al een paar keer gehad dat ze haar zending terugkreeg met een sticker erop dat de adressering niet klopt.. maar die klopte helemaal wél. Maar dan zijn wel die postzegels al afgestempeld.. en dat zijn er veel als je spullen opstuurd hè! Blijkbaar hebben ze bij de post een nieuwe truc bedacht om de mensen die nog die dure postzegels kópen er extra te laten kopen!
  Maar je post niet ontvangen is wat anders en helemaal niet lollig als het belangrijke zaken zijn en je daardoor ook extra geld kost. Ik weet niet wat ze tegenwoordig voor postbodes aannemen, maar ze hoeven hier bij de PostNL echt niet meer neer te kijken op de bezorgers van die alternatieve postbedrijven hoor.. die hebben hun zaakjes beter op orde!

 3. ms

  Het zijn altijd andere. De goeie die we ooit hadden zullen ze geen postronde geven in een prutsdorpke zoals dat van ons.

  Eigenlijk, nu ik dat weet van Myminfin hoeven ze het helemaal niet meer op te sturen, dat is veiliger.

 4. Wel spijtig dat waar je belastingbrief terecht kwam ze hem niet betaald hebben :d

 5. ms

  Dat is wel het minste dat je zou mogen verwachten eigenlijk.

 6. nu ge ’t zegt: ik kreeg ook eens de belastingbrief van een naamgenote. Ze moest héél véél betalen en ik heb dat ook niet voor haar gedaan De miserie dat het gekost heeft om dat recht te zetten!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén