Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Keizer Karel en de leerplicht

Vroeger waren er zo veel verhalekes over Keizer Karel ofte Karel de vijfde, het ene al plezanter dan het andere.

Maar diezelfde Keizer Karel wou iets goed doen voor de kinderen in zijn rijk. Hij besliste dat ieder kind moest de kans krijgen om te leren. In eerste instantie om te leren lezen.

Zoals zovele dingen die ooit begonnen in het belang van anderen, werd dat al snel leerplicht en als je nu bekijkt waar de kinderen die ooit gewoon moesten leren lezen nu tegen aan kijken, vraagt mske zich af of er geen nieuwe Keizer Karel dient op te staan. Maar dan ene die zegt dat ieder kind de kans moet krijgen om te spelen.

Nu is er met elke vakantie die discussie over kinderen die vroeger op vakantie vertrekken. Okee dat ze daar paal en perk willen aan stellen, want je weet hoe mensen zijn. Geef je een vinger, dan nemen ze een ganse hand.

Maar om nu direct met het afpakken van het kindergeld te gaan dreigen, zoals Mieke Van Hecke doet … Ze geraken hun betuttelingsmentaliteit toch maar niet kwijt hé. Net of mensen enkel nog kinderen mogen hebben om er voor te betalen en verder schonekes hun mond moeten houden.

Moesten ze nu eens beginnen met zelf tot de laatste dag les te geven in plaats van wat aan te modderen met opvang en scholen kuisen en naar de cinema gaan.

Previous

Hé! Die kennen we!

Next

Rechten die plichten werden

5 Comments

 1. Inderdaad.. heb dat ook altijd vreemd gevonden, dat die onderwijsmensen er die laatste week voor de vakantie zo met de pet naar gooien. Eigenlijk zet je dan toch de deur wagenwijd open voor mensen om maar iets eerder op vakantie te vertrekken?.. die kinderen gaan niks missen zo.
  Weet niet precies wat kindergeld is.. wij hebben hier kinderbijslag per kwartaal, zal wel zoiets zijn. Belachelijk om aan zoiets te gaan tornen om dié reden.

 2. bea

  Het dreigen met het afpakken van het kindergeld is soms de enige manier om sommige ouders hun kind(eren) tot de laatste schooldag naar school te sturen. Maar het is bij het haar gegrepen. Er zijn inderdaad geen lessen meer, de kinderen die dan ‘spijbelen’ verliezen geen leerstof. Maar ja, de wet…

 3. Gettie

  En welke boodschap geeft Van Hecke mee aan de kinderen : als je geld hebt en betaalt dan valt er een mouw aan te passen! Opvoedkunde van mijn botten, foei Van Hecke.

 4. Goed voorbeeld Gettie !
  Heb het helaas ook zo geweten dat de onderwijskrachten de laatste week voor de vakantie, eigenlijk zelf al vakantie houden ipv nog les te geven, maar ja,
  loon afpakken dan … ?

 5. laatste dag les of niet, je leerd je kinderen wel spijbelen,en als de ouders het slechte voorbeeld geven wat kan je van de kinderen dan verwachten.
  Dan moet het wel hardsleer gaan, want het zijn dan wel weer die met de centen die het kunnen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén