Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Laatste of grootste wens

Sedert er eens een terminaal ziek persoon zijn laatste wens heeft kenbaar gemaakt via de gazetten, lijkt het net of iedereen dat wil gaan doen. Goed, we hebben daar niets op tegen zolang ze maar niet gaan eisen dat de personages rond wie hun laatste wens draait verplicht gaan worden om hen daarin te volgen.

Laatst lazen we over een kindje dat geen laatste maar een grootste wens had. Het kindje heeft een ziekte waardoor ze langzaam verlamd aan het worden is.

Ze is dol op American Girl poppen. Dat zijn poppen met een eigen verhaal en ze helpen om zich in te leven in de cultuur van anderen vermits deze poppen van over de ganse wereld komen met hun specifiek verhaal. En het versterkt ook het inlevingsvermogen.

Omdat geen enkele pop gehandicapt is, is het dus niet mogelijk om je in te leven in de situatie van mindervaliden.

Nu is dat kindje een petitie gestart. Ze wenst namelijk dat de fabriek, die haar lievelingspoppen vervaardigt ook gehandicapte poppen zou maken omdat mindervalide kinderen een pop verdienen die op hen lijkt.

We hebben niets tegen laatste of grootste wensen. Dat moet kunnen. Maar ze moeten wel een beetje logisch blijven want volgens mske zijn alle poppen gehandicapt. Die kunnen namelijk niets zelf.

Previous

Het bubbelt in het bad

Next

Dyatlov Pass Incident

2 Comments

  1. Inderdaad.. hoe kun je een pop nog meer verlamd maken dan het al is? Blijkbaar is het inlevingsvermogen van de kindjes van tegenwoordig al naar de haaien..?

  2. Zouden die grootste wensen niet ingefluisterd worden door volwassenen om aandacht te trekken?
    Moet je op die manier in het nieuws komen! Op zich vind ik het niet verkeerd om aandacht te trekken want op die manier worden er dikwijls oplossingen gevonden of acties ondernomen om zieken in het algemeen te helpen. Maar gaat dit voorbeeld nu niet te ver?

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: