Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De spiegel

Hier zijn weinig spiegels in huis. Mogelijk zegden we dat al. Er hangt er ene boven elke lavabo in de badkamer en op de achterwand van de bibkasten hier in het buro zitten er zo een paar spiegeltegeltjes, waar natuurlijk boeken voor staan.

mske wil er ene in de gang, zodat ze net voor ze de voordeur achter zich dichttrekt nog eens kan zien of alles in orde is. En ze wil er ene op de dressing, volledige hoogte, zodat ze kan zien of alles in orde is voor ze de trap afkomt om in de spiegel aan de voordeur te kijken of alles in orde is.

Nu zonder zeveren, iedereen weet wel zeker dat spiegels in paskottekes een vertekend beeld geven? Neen, wist je dat niet? Het is zo. Dat doen ook die van de kappers.

Maar soms hé, soms is het die spiegel boven mskes lavabo. Sommige dagen staat mske in die spiegel te kijken en denkt dat ze toch wel echt een meke aan het worden is. Echt zé.

En op andere dagen dan kijkt ze in die spiegel en vindt ze dat helemaal niet. Dan ziet ze de pretlichtjes in haar ogen en haar vel waar geen rimpelkes in zitten.

Het zijn dus niet alleen de spiegels in paskottekes die bedriegen, een mens bedriegt zijn eigen ook.

Eigenlijk wisten we dat al hé, er zijn prentekes genoeg die dat aantonen. Dat hier stond ook al op ons blog al was het dan in een andere context.

En ik weet nog, lang geleden stond dit in de zijkolom van het oude blog.

Dat is het hem dan juist. Dat hangt dus van dag tot dag af. Misschien zijn er anderen die zich altijd hetzelfde zien. Oftewel te optimistisch met een dikke air als gevolg, oftewel te pessimistisch waardoor ze een minderwaardigheidscomplex krijgen.

mske, weegschaal zijnde, wisselt dus zo wat af. Misschien ligt haar haar de ene dag beter dan de andere.

Misschien hangt het meer af van hoe ze gezind is al denk ik eerder dat ze gezind wordt naargelang wat ze ziet.

Misschien is het iets te ingewikkeld of is het nog iets ingewikkelder dan dat.

Misschien moet ze, in plaats van spiegels bij te kopen, de spiegels gewoon buiten smijten, maar dan ziet ze niet of alles in orde is als ze de voordeur dichttrekt.

Previous

Nooit meer

Next

Achterhaalde bussen

7 Comments

 1. bea

  Als je u goed voelt en denkt dat ge der ook goed uitziet moet je uzelf eens in een etalageruit bekijken…ge zou die ook inschoppen. Ne mens zou op den duur niet meer weten hoe hij er uitziet, alles wat weerspiegelt is bedrieglijk

 2. Ja, da’s een dilemma hè!

 3. Gettie

  De ongeveer 11 spiegels in ons huis vertellen mij telkens dat ik ouder word. Spiegels dumpen zal niet helpen zeker?

 4. ms

  @ Gettie: jama 11! Dan zijn ze in de meerderheid!

 5. Gettie

  De helft ga ik naar spiegelpaleis brengen en daarna stel ik de overblijvers de bekende vraag van Assepoester, zo van schoon en mooi en de wereld….
  Benieuwd wat ze gaan antwoorden hahaha.

 6. ms

  Dat is Sneeuwwitje!

  Dat kan niet min dat die spiegels van slag zijn.

 7. Gettie

  HOe dom ben ik dan toch, en neen mooi ben ik ook niet hahahaha.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: