Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Overstromingen overal

Soms kan je je wel voor het hoofd slaan omwille van beslissingen die je in het verleden genomen hebt.

Zoals gisteren, toen ik me stond af te vragen waar ik het in mijn hoofd had gehaald om de wasbakken op onze badkamer op een halve bak te laten rusten i.p.v. op een volledige voet.

Natuurlijk wist ik dat nog. Dat kwam omdat ons huis bestaat uit scheve hoeken en aflopende vloeren.

Maar dat zou normaal geen probleem gegeven hebben, mochten die kranen zich gedragen hebben.

Gisteren morgen echter, ik rol uit bed, waggel naar de badkamer, kijk in de spiegel, draai de kraan open … en het lijkt ineens of de hele waterleiding in de badkamer stroomt. Erg! Want na tegen Luc geroepen te hebben dat hij het water moest afsluiten, dacht ik er natuurlijk niet aan dat ik die dop er in geduwd had, liep die bak over en stond ik te pootjebaden op de houten vloer.

“Dat is niet normaal” wist Luc in al zijn wijsheid te zeggen terwijl ik het water opdweilde.

Gelukkig had hij nog enkele rubberen dichtingsringen van toen de kraan van zijn lavabo eens drupte. Dat deed die nu ook al een dag of twee, maar we zouden die wel eens vervangen. Nu dus.

Maar om dat te doen moeten die hangbakken er af. Ja. En daar ging het wringen. Zo hilarisch als ooit werd het niet, maar de knoken willen zo goed niet meer mee.

Het kwam in orde. En het water stroomt weer normaal in beide lavabo’s.

We gaan vandaag nieuwe dichtingen halen voor als het ooit nog eens gebeurt.

Misschien hadden we er ooit beter gewoon kastjes onder die lavabo’s laten zetten, zij het dan op maat gemaakt, dan moesten we gewoon die deurtjes openen om aan die hoekstopkraantjes te geraken.

Previous

De ballen

Next

Jup! Hup! Buiten!

12 Comments

 1. Hopelijk niet te veel schade aan de houten vloer? Ja een mens denkt altijd achteraf… Zeker bij een huis… Hadden we iets beter niet zus of zo gedaan?

  • ms

   Het was “maar” een plas, dat pootjebaden was licht overdreven. Maar ik kuis die vloer ook met nat, zij het niet met volle water.

   De beslissing van toen is eigenlijk de enige juiste. Maar het is de manier waarop wij die rubbertjes moeten vervangen die het helemaal omslachtig maakt.

   Een stielman kan dat alleen, wij zijn geen stielmannen.

 2. Met de juiste gereedschappen is het zó opgelost. Maar ja, wie heeft die en wie is er handig in.
  Als bewoner moet je veel zelf kunnen, loodgieters hebben vaak geen tijd voor kleine klusjes. Andere vakmannen trouwens ook niet.😯

  • ms

   Enkel voor het losvijzen van de kraan heb je iets nodig.

   Voor die hangbakken niet. Het is gewoon weten en doen. Maar een stielman kan dat alleen. Wij niet. Voor ons geldt: waarom gemakkelijk maken wat moeilijk ook gaat.

 3. Daar ben ik niet handig in. Gelukkig kennen we iemand die ons vlug uit de nood zou helpen in zo’n geval.

 4. dat liep nog goed af
  figuurlijk dan

 5. elsjeveth

  Natte voeten halen, nou ja een beetje dan is vervelend. Zolang alles goed gaat geen probleem maar als er iets begint te haperen dan denk 🤔 je: waarom hebben we het zo gedaan

  • ms

   Moest ik het opnieuw doen, zou het wel terug zo zijn. Het kastjesalternatief zou er waarschijnlijk nogal bric-à-brac uitzien met dat niveauverschil van de vloer.

   Mijn voeten waren niet echt nat. Ik loop eigenlijk nooit blootvoets. De zolen van mijn Birkenstocks waren dat wel.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén