Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het reisadvies van de NMBS

Als wij de trein 18.34u van Landen naar Antwerpen willen nemen adviseert de NMBS-site die trein met een overstap in Leuven. Aankomst in Leuven: 18.55u. Vertrek in Leuven: 19.05u. Die overstap is ons nog maar één keer gelukt, toen de conducteur de aansluiting had verwittigd dat we er aan kwamen.

Bovendien gingen Amke en Ella niet met ons mee naar Antwerpen maar wel met Bollie naar huis. Zij zou met haar trein in Leuven aankomen om 19.03u, trein die ze bij haar overstap in Brussel ook nooit haalt.

“Jamaar” zegt de NMBS “in dat geval moet je een ticket via Brussel nemen”, waar haalt hij Brussel nu vandaan? Nazicht wijst uit dat zo een via ticket 5€ duurder is dan een rechtstreeks.

En lef hebben ze wel eigenlijk, want als hun treinen op tijd waren, zou het allemaal gewoon in elkaar passen.

We veegden onze voeten aan de raad van de NMBS. We vertrokken gewoon een uur vroeger. We betaalden geen via ticket. We gingen naar Leuven met de Key Card en we gingen daar rechtover het station van Leuven bij Domino met ons viertjes een pizza eten!

De reis naar Antwerpen hebben we gewoon met de Rail Pass verder gezet.

Previous

Zinvol blog

Next

De koffer is kaduuk … Eindelijk!

1 Comment

  1. Hmmm dit snappen we niet goed, ons vrouwtje heeft gewoon zo’n 10 beurtenkaart en rijd altijd via waar ze wil, ze had er nog nooit problemen mee en moest nog nooit bijbetalen.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: