Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

We muizen er nog eens van onder

Het liep een beetje in het honderd. Amke en Ella zouden twee weken geleden komen maar toen had Slow bronchitis en mske een verkoudheid.

Dit weekend zou normaal het neefke bij hen op bezoek komen, dus besloten Slow en mske maar een dagske vroeger te vertrekken. Nu ja, neefke kwam niet, Amke en Ella deden dat wel.

Dat houdt in dat Zoneke Amke en Ella zondag in Leuven zou afhalen tijdens de overstap die Slow en mske daar moesten maken.

De trein besliste er anders over. Meer bepaald de trein die vorige dinsdag in het station van Muizen op zijn kant gaan liggen is.

Eerst was er sprake van een gedeeltelijke herstelling maar later werd het treinverkeer er onmogelijk tot en met zondagavond.

Slow en mske moeten op die trein blijven zitten tot in Brussel. In Leuven echter wordt het een kunststukje om Amke en Ella van die trein te krijgen recht in de armen van Zoneke.

Het mag toch nooit simpel zijn hoor, een mens zou gemakzuchtig kunnen worden.

Previous

Je kunt een schorpioen niet verwijten dat hij bijt

Next

Taxi! Nog eens!

4 Comments

  1. Die trein ligt nu dus letterlijk én figuurlijk dwars!
    Maar de voorste óf de achterste wagon nemen ( da’s het duidelijkste) en dat door sms-en aan Zoneke dan hè..dan kan ie meteen op de goede plek op het perron gaan staan.

  2. ms

    Héhé! Eens een conference schrijven met woordspelingen over de treinen.

    Dat waren we van zin. Al vindt Slow het beter van maar in de eerste te gaan zitten, dan moet Zoneke geen wagons tellen, zegt hij. Maar dan moet Zoneke wel hard kunnen rennen want die trein is zo lang (dat is de gekoppelde naar Blankenberge en Knokke) dat je niet kan inschatten waar de eerste wagon gaat stoppen. Die loc rijdt namelijk bijna het station uit.

  3. Als ie bijtijds op het station is, kan ie toch gewoon alvast naar het uiterste einde van het betreffende perron lopen?

  4. Neen het mag niet te gemakzuchtig worden anders is er niets meer aan om met de trein te reizen,

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén