Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Amusement op de trein

Als je op zaterdag van Landen naar Antwerpen wil, kan je in Leuven overstappen. Daar heb je dan tien minuten voor. Die aansluiting lukt meer niet dan wel. Ook die keer. Hoe het komt? Wie zal het weten. Maar die ene keer was die trein op tijd in Landen, maar hij vertrok hier met 6 minuten vertraging en slenterde dan wat verder door het Brabantse land.

Om geen uur in Leuven te moeten staan op dat uur, vroeg mske dan maar aan de conducteur of ze niet beter naar Brussel Noord konden en vandaar verder. En ja, dat kon. Het zat zelfs zo, dat ze met dat omrijden toch in Antwerpen nog dezelfde aansluiting konden hebben dan de voorziene.

Hij stapte op in Leuven. Hij had een gitaar bij. Hij vroeg of ze het erg zouden vinden als hij wat gitaar speelde, kwestie van te oefenen. mske vroeg welk genre hij speelde. Hij begreep niet goed wat ze bedoelde. “Flamenco of zo?” vroeg mske. Hij lachte. Neen neen, dat was het niet. Dat kon hij niet.

Hij speelde zachtjes en stoorde niet.

In het terugkomen, op de nachttrein van Antwerpen Centraal naar Brussel Zuid kregen de reizigers een melding. De conducteur riep om:

Dames en Heren opgelet! Er is geen toiletpapier in de toiletten van deze trein. Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen”.

Als we het over een nuttige informatie willen hebben, dàt was een nuttige informatie. En hij zei het nog eens in het Frans ook.

Previous

Peperkoek

Next

Dreft en Dreftje

3 Comments

  1. Hij wist zeker dat er peperkoek-eters aan boord waren?

  2. Dat is nog eens service !

  3. bea

    Leuk om het gezelschap van een muzikant te hebben, zeker als het geen tsjingeltsjangelmuziek was.
    Vriendelijke conducteur

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén