Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Dure bus

Het was al meer geweest dat Luc en mske, nadat ze Amke en Ella bij Bollie hadden afgezet, fronsten en dachten dat er toch wat fout was met die bus, de bus van Leuven station tot bij Bollie en terug wel te verstaan.

Maar meer maakten ze daar niet van, ze haastten zich naar hun trein, kwamen naar huis en vergaten het hele voorval.

Nu tijdens de paasvakantie hadden ze meer tijd en ze wilden in Leuven nog eens het één en ander gaan bekijken.

En toen pakten ze er maar ineens de buskaart bij en bestudeerden. Ze rijden met vier tot bij Bollie, dat kost 4€. Als ze terug komen is dat een overstap en dat is goedkoper, maar toch betalen ze 3.60€. Ze stappen naar de Lijnwinkel. Die man, met een glimlach van hier tot ginder, zegt dat dat gemakkelijk te verklaren is. Omdat dat een overstap is, maken ze die overstap met vier … of ze nu met vier zijn of niet.

Luc zegt dat dat afzetterij is. Waarop die man zegt dat dat zo in het systeem zit.

Als dat zo in het systeem zit, dan vraagt mske zich af waarom het omgekeerd niet zo gebeurt. Want zie je, als ze Amke en Ella gaan halen, vertrekken ze met twee van aan het station naar het wijkschooltje. Ze komen terug met vier en de chauffeur vraagt telkens om een nieuwe kaart in te steken om voor Amke en Ella te betalen, want anders lukt het niet.

Net of het systeem het opperste goed is. Het zijn mensen die dat in het systeem hebben gezet en zo dus mensen bedotten …

Afzetterij dus!

Previous

Veiligheid

Next

Jongen zonder trein

2 Comments

  1. Tja ze regelen het altijd in hun voordeel hé. Maar ons vrouwtje betaald altijd met de gsm is een pak goedkoper zegt ze

  2. Ik kwam onlangs iets gelijkaardigs voor toen we met drie vriendinnen van de Ferry-Vlissingen naar Vlissingen-centrum reden : de heenreis kostte 5.80 euro en de terugreis 3.60 euro. Nochtans dezelfde route!!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén